elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

19 esportistes valencians es reparteixen 570.000 euros en beques per estudiar als EUA

19 esportistes valencians es reparteixen 570.000 euros en beques per estudiar als EUA
  • Des que es va posar en marxa aquesta iniciativa fa 15 anys, 167 estudiants valencians s'han repartit 12 milions d'euros en beques

L'empresa espanyola AGM que porta més de quinze anys ajudant els estudiants ia esportistes espanyols a obtenir una educació de qualitat als Estats Units, ha anunciat que durant el curs que ara comença 154 xics i 117 xiques espanyols han decidit fer les maletes i estudiar a alguna de les més de 1.200 universitats dels EUA. En el cas de la Comunitat Valenciana, els 9 xics i les 10 xiques es repartiran unes beques mitjanes de 30.000 €.

La beca esportiva mitjana aconseguida per aquests estudiants ronda els 25.000 euros per curs. En el cas de les xiques, la beca mitjana arriba gairebé als 38.000 euros per curs. Per als nous alumnes espanyols que inicien la seva aventura als EUA, els esports més escollits han estat, per a xics, futbol, ​​tennis i golf, mentre que per a les xiques, futbol, ​​natació i tennis.

El curs ve marcat per la tornada a la normalitat a les aules. La gran majoria dels campus nord-americans ha comunicat que el curs començarà amb classes presencials a l'almenys per als estudiants vacunats. A més, totes les universitats compten amb protocols de protecció, reduiran els aforaments en els esdeveniments institucionals i realitzaran test recurrents als alumnes.

"Tot i que les classes en línia han estat molt útils durant el curs passat, l'experiència de viure la universitat de forma presencial -especialment per a estudiants estrangers- és fonamental per als alumnes, així que estem molt contents que, a poc a poc, tornem a la situació prèvia a la pandèmia ", afirma Gonzalo Corrales, CEO i fundador d'AGM. "Igual que vam fer en els dos cursos passats, estarem molt pendents dels alumnes espanyols als EUA per oferir-los tot el suport necessari en el cas que les situacions canviïn".

L'any passat, en què la majoria de les classes van ser presencials i moltes competicions es van retardar, el 80% dels esportistes amb els quals va treballar AGM va viatjar als EUA i va viure un curs el més normal possible. Altres van decidir continuar els seus estudis en universitats nord-americanes des de casa a Espanya.

Aquesta empresa ha treballat en els darrers quinze anys amb més de 2.600 estudiants per als quals ha aconseguit més de 173 milions d'euros en beques oferts per les universitats americanes (dels quals, 167 han estat estudiants valencians que s'han repartit 12 milions d'euros en beques).

Aquest any s'ha complert la fita de l'espanyola becada nombre 1.000. "Fem molt èmfasi en les oportunitats que tenen les esportistes espanyoles a EUA gràcies a les polítiques d'igualtat de les universitats americanes. De fet, aquest mateix curs, la beca mitjana de les xiques és un 60% superior a les dels seus companys ", conclou Corrals. "Tot i que encara ens queda molt camí per davant, estem molt contents a l'veure el creixent interès de les esportistes per les oportunitats que tenen als EUA, especialment aquests últims anys, en els quals hem arribat a 120 alumnes per curs".

Pujar