elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Esport organitza la primera acció formativa del programa Escola de l'Esport

Esport organitza la primera acció formativa del programa Escola de l'Esport

  La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat la primera de les accions formatives del programa Escola de l'Esport de la Generalitat, emmarcat en el pla de Formació Permanent 2017 dirigit a entrenadors, tècnics esportius i professionals relacionats amb l'activitat física.

  En concret, la primera acció formativa de 2017, dirigida al foment de la igualtat en l'esport i en les federacions esportives, ha sigut inaugurada pel secretari autonòmic d'Inclusió i Igualtat, Alberto Ibáñez, i el director general d'Esport, Josep Miquel Moya. La jornada ha comptat amb l'assistència d'un centenar de participants entre representants de federacions esportives del territori valencià, organismes públics encarregats de l'esport local, regional o nacional, organitzacions esportives, clubs esportius, i persones vinculades a l'àmbit de l'esport en general.

  Durant la seua intervenció, el secretari autonòmic d'Inclusió i Igualtat ha assegurat que l'esport és "un espai fonamental per a fomentar la socialització i la lluita contra els estereotips i rols de gènere", i a més considera que des de l'educació esportiva s'afavoreix la "prevenció de les actituds masclistes i escometre la perspectiva de gènere i la promoció de la igualtat real entre dones i hòmens vinculada a l'esport".

  Respecte d'això ha indicat, que l'esport precisament el constitueix un mitjà idoni "on promocionar la igualtat i on poder treballar, tant en l'àmbit individual com d'equip, la coeducació, la cooperació i els valors".

  Per la seua banda, el director general d'Esport, Josep Miquel Moya, ha explicat que "bona part de les polítiques esportives de la Generalitat estan enfocades a desenvolupar projectes integrats en el sistema educatiu valencià, com la millora de la qualitat de l'ensenyament esportiu en els centres. Per a això, busquem una major col·laboració de les federacions esportives i els clubs esportius valencians, per a aconseguir que l'escola siga planter de ciutadans i ciutadanes que practiquen l'esport al llarg de la seua vida i apliquen els valors esportius al seu dia a dia. I al seu torn, entenem l'esport com a eina de potenciació de valors educatius".

  La jornada ha comptat amb la participació de la periodista Tona Catalá, que ha oferit una anàlisi de la participació de les dones en l'esport, i Lucía Casado, responsable d'igualtat en la Direcció General d'Esport, la qual ha intervingut per a explicar les propostes de l'Administració respecte a la participació de les dones.

  Així mateix, s'ha celebrat una taula redona en què s'han abordat experiències de diferents federacions respecte a la participació de les dones; i un grup de treball sobre l'estudi i l'elaboració d'accions per a dur a terme en les diferents federacions i clubs esportius.

  L'Escola de l'Esport 2017

  L'Escola de l'Esport ha programat per a 2017 un total de catorze cursos i jornades que s'impartiran tant en modalitat presencial com en línia i que abordaran temes com ara esport adaptat i discapacitat; els drets de formació en jóvens esportistes; l'obesitat i sobrepés en la infància; responsabilitat civil i penal dels entrenadors esportius; anàlisi del rendiment esportiu i entrenament en esports individuals i col·lectius; conducció de grups en activitats en la muntanya i el seu impacte en el patrimoni cultural.

  Així mateix, entre els temes que es tractaran també destaca l'adaptació de la pilota valenciana a persones amb diversitat funcional; la gestió de l'esport en l'Administració pública; la gestió i manteniment d'instal·lacions esportives; i l'anàlisi del programa Europeu Erasmus+: Esport.

  Aquest programa de formació permanent té per objecte satisfer les expectatives i els interessos de les persones o entitats vinculades al sector esportiu, fomentant la formació de tots ells, ja que la seua qualificació és un element més que contribueix a la qualitat i contínua actualització en l'àmbit de l'activitat física i l'esport.

  Pujar