elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Esport inicia les jornades de clausura del programa 'Pilota a l'Escola 2017-2018' en Primària

  La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha iniciat les jornades de clausura en Primària del programa "Pilota a l'Escola 2017-2018". Aquestes jornades s'inicien aquest 3 de maig a Benidorm i continuaran el pròxim 7 de maig a Castelló, l'11 a Santa Pola, el 14 a Canals, el 16 a Piles, el 18 a Massalfassar i acabaran el dia 23 de maig a Benicarló. 

  Aquestes jornades de clausura tenen com a objectiu que l'alumnat gaudisca de la pilota valenciana alhora que conviu amb alumnes d'altres centres pròxims. Durant el desenvolupament de l'esdeveniment, tindran l'oportunitat de presenciar l'espectacle que suposa una partida de raspall o d'escala i corda protagonitzada per jugadors professionals de pilota. 

  Aquestes trobades es duen a terme una vegada acabades les sessions dels centres educatius. Podran participar tots els centres que han participat en el programa omplint el formulari d'inscripció en la web de 'pilotaescola'.

  A més de les partides, hi haurà jocs alternatius, tots vinculats al món de la pilota valenciana, així com tallers d'artesans, fabricants de pilotes i guants i activitats ludicoesportives. Així mateix, l'alumnat podrà conéixer els jugadors professionals que participen en aquestes partides. 

  En acabar, es lliuraran els lots de material als dos col·legis que hagen elaborat els millors treballs. 

  Cal recordar que en aquesta edició han participat 445 centres de Primària, fet que suposa un augment del 15 % respecte a l'any anterior. Així mateix, la principal novetat d'aquesta edició ha sigut l'extensió del programa a l'etapa de Secundària, per mitjà de l'organització d'una competició de raspall en primer de l'ESO, que s'està desenvolupant en l'actualitat. 

  El programa "Pilota a l'Escola" té com a finalitat introduir el joc de pilota als centres educatius, ensenyar a l'alumnat l'esport nacional dels valencians, així com transmetre al professorat les possibilitats educatives, socials i culturals de la pilota valenciana.

  Pujar