1 de desembre de 2020 1/12/20

Els espanyols haurem de quedar-nos a casa almenys fins al pròxim 25 d'abril

Els espanyols haurem de quedar-nos a casa almenys fins al pròxim 25 d'abril - (foto 1)
  • El Govern prorrogarà l'estat d'alarma dues setmanes més, per la qual cosa el total de confinament obligat haurà sigut d'un mes i mig

El president del Govern ha anunciat la pròrroga de l'estat d'alarma fins al 25 d'abril a les 12 de la nit. Així ho ha anunciat Pedro Sánchez aquest dissabte en roda de premsa en el qual ha detallat per a dur a terme aquesta pròrroga serà necessari abans que l'aprove el Congrés, a qui li ho sol·licitarà la setmana vinent.

Cal recordar que l'última actualització de dades d'evolució de la pandèmia a Espanya és la següent: 11.744 morts i 34.219 curats. A la Comunitat Valenciana, tal com els ha avançat elperiodic.com són ja 571 els morts per coronavirus i 6.901 els casos positius.

Així, Pedro Sánchez ha destacat en la seua compareixença que Espanya comença a guanyar batalles al Covid-19: Les dades pronostiquen que aquests dies, una vegada superat el pic, estem en condicions de doblegar la corba de l'expansió de l'epidèmia”.

S'ha aconseguit un primer avanç, reconeix, encara que no cal baixar la guàrdia: "Necessitem mantindre les mesures dues setmanes més. Comprenc el difícil que és prolongar dues setmanes més aquest esforç i sacrifici", ha subratllat.

Així mateix, el president del Govern ha destacat que aquest dissabte al matí ha traslladat la seua decisió als portaveus parlamentaris i s'ha reunit amb el Comité Tècnic de Gestió del coronavirus per a prendre aquesta decisió.

És la segona pròrroga de l'estat d'alarma després de la primera que es va anunciar fa dues setmanes i que estava previst que finalitzara el pròxim 12 d'abril. S'amplia, per tant, dues setmanes més, així que els espanyols haurem estat un mes i mig quan acabe el confinament, de no haver-hi una tercera pròrroga.

Pujar