elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Espanya acorda vacunar amb la tercera dosi tots els més grans de 18 anys i reduir el mesos d'espera

Espanya acorda vacunar amb la tercera dosi tots els més grans de 18 anys i reduir el mesos d'espera
  • Ja no seran sis mesos els que han de passar entre la segona dosi i la de record

La Comissió de Salut Pública també ha acordat continuar ampliant les dosis de reforç als grups d'edat per sota dels quaranta anys ia partir dels 18 anys. S'administraran les dosis per edats de més gran a més petit. A més, també es reduiran els temps entre dosis de record de sis a cinc mesos.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat que es considera prioritària la vacunació de les persones de 12 anys i més que encara no s'han vacunat o no han completat la primovacunació i que és prioritària també l'administració de dosis de record en els grups de població prèviament recomanats.

La Comissió de Salut Pública ha aprovat la modificació de l'interval per a dosis de record des de la vacunació completa amb vacunes d'ARNm es modifica de 6 a 5 mesos des de l'última dosi administrada a primovacunació. A més, que en l'administració de dosis de record es continuarà amb l'estratègia poblacional, captant i vacunant els grups d'edat següents entre els 39 i els 18 anys, de manera ordenada per cohorts d'edat i prioritzant persones amb condicions de risc i aquelles que fa més temps que van rebre la primovacunació.

També s'administrarà dosis de record a persones que fan viatges internacionals per motius d'estudis o laborals en què es requereix l'administració de dosis de record (justificant-ne la necessitat). Finalment, les persones que van rebre dosis addicional de vacuna ARNm per estar incloses al Grup 7 o ser persones que reben tractament amb fàrmacs immunosupressors (Actualització 9 de l'Estratègia) rebran una dosi de record als 5 mesos de la darrera dosi.

Pujar