5 de desembre de 2020 5/12/20

Cs enviarà una carta a Soler per a insistir en la urgència de crear un fons de 3.000 milions per a lluitar contra el coronavirus

Cs enviarà una carta a Soler per a insistir en la urgència de crear un fons de 3.000 milions per a lluitar contra el coronavirus - (foto 1)
  • Ruth Merino: “És absolutament necessari retallar en despesa supèrflua i destinar tots els recursos a pal·liar els efectes d'aquesta crisi”

La portaveu d'Hisenda de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Ruth Merino, ha avançat que enviaran una carta al conseller d'Hisenda, Vicent Soler, per a insistir en la “urgència” de reestructurar el pressupost de la Generalitat i crear un fons de contingència d'uns 3.000 milions d'euros per a lluitar contra la crisi sanitària produïda pel coronavirus i pal·liar els efectes econòmics.

Merino ha considerat “absolutament necessari” que a partir d'ara “tots els recursos existents es destinen per al prioritari: eixir d'aquesta crisi”. “Estem davant una situació excepcional que mereix una resposta excepcional”, ha subratllat la parlamentària de la formació taronja, al mateix temps que ha assegurat que “Cs li tendeix la mà al conseller d'Hisenda per a treballar en la reconstrucció de la Comunitat Valenciana”.

En aquesta línia, Merino ha assegurat que “els pressupostos són totalment ineficaços, a més d'irreals” com demostren les “preocupants” dades de dèficit i de deute, ja que, “malgrat ser una etapa de creixement, en 2019 el dèficit es va incrementar fins als 2.200, el major de totes les comunitats autònomes”.

Això, segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Cs, es deu a l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana, però també “a la nefasta gestió dels recursos públics per part del Consell”. Merino ha insistit a “retallar la despesa supèrflua, reduir l'estructura del Consell, eliminar les subvencions a entitats afins o suprimir duplicitats” amb l'objectiu de “destinar tots aqueixos diners a lluitar contra el coronavirus”.

Pujar