elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una empresa valenciana participarà en una nova missió espacial europea

Una empresa valenciana participarà en una nova missió espacial europea
  • COMET enginyeria forma part del nou projecte espacial NanoMagSat

L'empresa valenciana COMET Enginyeria serà integrant de la NanoMagSat, fase de preparació de la missió espacial de l'Agència Espacial Europea enfocada a minimitzar els riscos que la pròpia missió puga tindre en la seua data de llançament, 2024. El projecte consisteix en el monitoratge de camp magnètic i entorn ionosfèric de la terra gràcies a una constel·lació de minisatélites que orbitaran el planeta analitzant cada detall de la seua activitat, un sistema catalogat com a pioner en el sector.

ENFOCAMENT INTERNACIONAL

Open Cosmos lidera el projecte NanoMagSat. Aquesta empresa anglesa ,en la qual participen algunes de les signatures internacionals d'enginyeria aeroespacial més capdavanteres a Europa, es dedica al desenvolupament de missions i plataformes espacials, i ara l'empresa valenciana COMET enginyeria, s'uneix a aqueix prestigiós equip. Alguns dels col·laboradors són l'Institut d'Innovació Tecnològica de la Comissió Francesa d'Energies Alternatives i Energia Atòmica (CEA-Leti), la Universitat d'Oslo, o l'Institut Global de Física de París (IPGP), que serà el líder científic de la missió i s'encarregarà de la supervisió supervisarà el desenvolupament tècnic emprat i el seu rendiment.

 

UNA QÜESTIÓ DE TEMPS

La NanoMagSat no és la primera missió destinada a realitzar aquest tipus d'estudis. En la dècada dels 80 es va iniciar la seua predecessora, la missió MagSat, a la qual es van anar succeint anys després unes altres com la Ørsted, la Champ o diferents versions de la Swarm. El pioner en aquesta és l'objecte de funcionament, ja que és la primera vegada que orbitaran diversos satèl·lits (tres), en detriment de l'únic que ho va fer en totes les missions passades. Això farà que s'agilite el procés d'obtenció de dades, i la seua consegüent anàlisi dels resultats.

Malgrat això, aquests resultats no podran ser visibles fins dins de diversos anys. S'espera que en els pròxims 18 mesos es puguen haver realitzat els estudis i avanços necessaris per a poder llançar els satèl·lits a l'espai de manera segura i eficaç, ja que és necessari que aquests tinguen un senyal electromagnètic baix per a així ser capaç d'obtindre senyals dirigits des de la terra i complir amb els objectius científics de la missió. Al llarg de 2023 i 24 s'espera poder obtindre totes les dades i resultats necessaris per a poder aconseguir que la Nano Magsat isca en òrbita, i així poder dir que hi ha una mica de València en l'espai exterior.

Pujar