elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Emergències alerta per fortes pluges i tempestes des d'aquesta vesprada a València i Alacant

Emergències alerta per fortes pluges i tempestes des d'aquesta vesprada a València i Alacant

  La Direcció General de Protecció Civil i Emergències de el Ministeri de l'Interior, d'acord amb les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), alerta per fortes pluges i tempestes en zones del vessant mediterrani ia les Illes Balears. És probable l'aparició de precipitacions en forma de calamarsa. Tal com els havia avançat elperiodic.com, el sol amb el qual ha arrancat el dilluns a València i Alacant duraria només unes poques hores.

  I és que, segons la previsió actual, les precipitacions més intenses afectaran durant avui dilluns a les províncies de Barcelona, ​​Tarragona, València, Alacant i Múrcia, on podrien acumular-se 40 l/m2 en una hora.

  Demà dimarts, les àrees més afectades correspondrien a Barcelona, ​​Tarragona, València, Alacant, Múrcia, Mallorca, Eivissa i Formentera. En zones de l'arxipèlag balear hi ha previsió d'acumulacions de fins a 70 l/m2 en una hora i 140 l/m2 en dotze hores.

  No obstant això, el difícil pronòstic dels fenòmens tempestuosos aconsella mantenir-se informat en tot moment de la possible evolució dels canvis meteorològics.

  A més, és probable la presència de vents costaners i fort onatge en àrees de litoral mediterrani, a les Illes Balears i a l'Estret.

  Pujar