19 de gener de 2021 19/1/21

Una start-up d'Elx desenvolupa un test PCR per a detectar el coronavirus en mascotes

Una start-up d'Elx desenvolupa un test PCR per a detectar el coronavirus en mascotes - (foto 1)
  • Una prova dirigida especialment a veterinaris i pensada per a animals domèstics

Davant l'escassetat d'informació respecte a com afecta el coronavirus als animals domèstics, la companyia IberoGen del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH) d'Elx ha desenvolupat un test PCR per a la detecció primerenca del virus en mascotes i un altre tipus d'animals. Aquesta prova està dirigida especialment a veterinaris, experts en la cria professional i aficionats de les espècies més afectades com poden ser gats, fures o visons.

No obstant això, el mostreig l'ha de realitzar un veterinari col·legiat. El kit de detecció de COVID-19, desenvolupat per IberoGen, compte amb dos tubs, el primer d'ells inclou un bastonet amb el qual es recull la mostra de les mucoses bucals dels animals. Una vegada realitzat aquest primer pas, el bastonet s'introdueix en el segon tub, que inactiva el virus i manté el material genètic per a la seua posterior anàlisi en els laboratoris.

A més del test de detecció en mascotes i altres animals i amb l'objectiu d'evitar la propagació del coronavirus i frenar nous contagis, la companyia del Parc Científic de la UMH, també, ha llançat un protocol de detecció de coronavirus en superfícies susceptibles d'ús quotidià com a telèfons mòbils, teclats, manovelles i interruptors.

Aquesta anàlisi, basat en el protocol de l'OMS, també, resulta vàlid per a analitzar la presència del virus en aigües residuals, un procés que, segons assenyalen els responsables de la companyia, és clau per a controlar i monitorar possibles rebrots de COVID-19.

IberoGen és una start-up que ofereix un servei d'anàlisi genètica avançada i d'assessorament cientificotècnic d'alta especialització per a tractar problemes agroalimentaris, veterinaris i mediambientals, a través de l'ús de la genètica com a eina.

Pujar