30 de març de 2020 30/3/20

Rescaten a 20 gossos d'una finca d'Elx on vivien en una situació precària

Rescaten a 20 gossos d'una finca d'Elx on vivien en una situació precària
Rescaten a 20 gossos d'una finca d'Elx on vivien en una situació precària
  • Set dels vint gossos que es trobaven en l'immoble van ser portats a la Societat Protectora d'Animals i Plantes d'Alacant per al seu tractament veterinari

MÉS FOTOS
Rescaten a 20 gossos d'una finca d'Elx on vivien en una situació precària - (foto 2)

El passat 14 d'octubre, sobre les 12.00, membres de la Unitat d'Urbanitat i Medi Ambient d'aquesta Policia Local es van dirigir a una finca situada en la partida de Salades, després de rebre's queixes veïnals per olors molt fortes d'origen animal.

Personats en el lloc, es van entrevistar amb la inquilina, qui va atendre els Agents confirmant la presència de diversos gossos a l'interior de la nau. Els propis actuants van poder observar restes d'orines i l'olor provinent de l'immoble, per la qual cosa, amb consentiment de la implicada, van accedir a aquest. En aquesta inspecció van detectar un nombre superior d'animals de l'advertit, que arribava als vint, i que es trobaven en una situació precària, en un espai diàfan, amb humitat i poca ventilació, així com menjar tirat en el sòl i gran quantitat de mosques. Tant les condicions higièniques com les cures rebudes evidenciaven la impossibilitat per part de la implicada d'atendre a tots ells, fet que ella mateixa va reconéixer.

Per tal motiu va ser requerida la presència de la veterinària municipal per a una valoració facultativa adequada, coincidint amb els actuants en la necessitat d'actuació. Es va ordenar el trasllat immediat de set d'ells a la SPAP d'Alacant per al seu tractament veterinari d'afeccions sanitàries. No tots comptaven amb documentació, cartilla de vacunacions o microxip, per la qual cosa es va procedir, a la vista de la situació, a informar el jutjat d'Instrucció per si poguera ser constitutiu d'un delicte de maltractament animal per falta de cures necessàries.

D'igual manera, els Agents van estimar necessari informar els departaments municipals de Benestar Social i Sanitat per si la implicada valorar una possible Síndrome de Noé.

Pujar