16 de gener de 2021 16/1/21

Podemos Elx denuncia la vulnerabilitat de les aparadores en la crisi del Covid-19

Podemos Elx denuncia la vulnerabilitat de les aparadores en la crisi del Covid-19 - (foto 1)
  • Des de la formació morada incideixen en què l'Ajuntament destine els recursos necessaris per a rescatar a les víctimes de l'economia submergida

Podemos Elx sol·licita a l'Ajuntament que prenga mesures urgents contra la problemàtica de l'economia submergida, especialment a la nostra ciutat amb el sector del calçat. El millor reflex d'aquesta situació és el que travessen les aparadoras, un sector completament feminitzat amb unes condicions històriques de precarietat, agreujades per l'actual crisi sanitària.

Davant això, l'Assemblea Municipal del partit recupera la seva proposta de crear una Renda Bàsica Municipal, com una ajuda econòmica per a persones en situacions de vulnerabilitat social o risc d'exclusió social, que tinga especial incidència en el col·lectiu de les dones aparadoras i ajude a alleujar els efectes col·laterals de la crisi sorgida arran del COVID-19.

En esta línia, i recollint les demandes de l'Associació d'Aparadores, la formació insta a l'Ajuntament a “no continuar mirant cap a un altre costat amb els col·lectius més vulnerables del municipi". De la mateixa manera, exigeixen solucions que, segons la formació morada, "deuen dignificar el treball d'estes dones i permitir-les afrontar esta crisi en unes condicions dignes que no les deixen enrere”.

Pujar