elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una empresa d´Elx crea el primer coet espacial d´Espanya

Una empresa d´Elx crea el primer coet espacial d´Espanya
  MÉS FOTOS
  Una empresa d´Elx crea el primer coet espacial d´Espanya - (foto 2)
  Una empresa d´Elx crea el primer coet espacial d´Espanya - (foto 3)
  Una empresa d´Elx crea el primer coet espacial d´Espanya - (foto 4)
  Una empresa d´Elx crea el primer coet espacial d´Espanya - (foto 5)
  Una empresa d´Elx crea el primer coet espacial d´Espanya - (foto 6)
  Una empresa d´Elx crea el primer coet espacial d´Espanya - (foto 7)

  PLD Space, l'empresa il·licitana que lidera a Europa el negoci dels llançaments espacials per a satèl·lits petits, ha presentat aquest matí al Museu Nacional de les Ciències Naturals de Madrid el primer coet espacial espanyol sota el nom Miura1. Un projecte que la companyia llançarà el 2022 des de la base del Arenosillo, a Huelva i que convertirà Elx en una ciutat líder en la indústria aeroespacial a Espanya i Europa. Així ho ha destacat l'alcalde, Carlos González, a la presentació del vehicle suborbital, que també ha comptat amb l'assistència de l'exministre de Ciència i Innovació d'Espanya, Pedro Duque, la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Rebeca Torró, el director general de Relacions Institucionals a la Comunitat Valenciana, Jorge Alarte, els cofundadors de la companyia, Raúl Torres i Raúl Verdú, el gerent de l'empresa, Ezequiel Sánchez, i el regidor de Promoció Econòmica i d'Indústria, Carles Molina.

  Tal com ha assenyalat el responsable de l'equip “amb aquesta iniciativa, de l'empresa il·licitana PLD Space, Espanya es converteix en un dels 14 països del món amb capacitat de llançament espacial”. En aquest sentit, Carlos González ha destacat “les indubtables conseqüències positives en termes de visibilitat i repercussió socioeconòmica que comporta aquest projecte per a Elx, que és el lloc on neix aquesta iniciativa i on s'està desenvolupant aquesta tecnologia espacial”.

  PLD Space

  PLD Space és una companyia espanyola del sector aeroespacial pionera i referent a Europa en el desenvolupament de coets reutilitzables, amb un reconegut prestigi al sector i un sòlid projecte que es materialitza als seus vehicles de llançament: el suborbital MIURA 1 i l'orbital MIURA 5. Uns llançadors que situaran Espanya entre el reduït nombre de països amb capacitat per enviar a l'espai amb èxit satèl·lits de mida petita.

  Pujar