23 d’octubre de 2020 23/10/20

Detingut a Elx un fugitiu de la presó d'Alacant després de robar un cotxe policial

Detingut a Elx un fugitiu de la presó d'Alacant després de robar un cotxe policial - (foto 1)
  • Va aprofitar un permís penitenciari per a escapolir-se i dies abans de la detenció, es va donar a la fugida a tota velocitat en un cotxe robat dels agents de mobilitat i de la policia local

  • Portava escapolit des de principis d'agost i li constaven tres reclamacions judicials en vigor

Agents de la Policia Nacional han detingut a Elx a un home de 47 anys escapolit de la presó d'Alacant des de principis d'agost, al qual també li constaven tres reclamacions judicials. Els fets van començar a principis d'agost quan aprofitant un permís penitenciari el pres no va tornar en el termini que tenia establit, per la qual cosa es va donar avís a les Forces i Cossos de Seguretat.

Els agents pertanyents a la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria d'Elx, van començar a realitzar les primeres gestions per a seguir-li el rastre. Les perquisicions que van anar recaptant els policies encarregats del cas situaven a l'escapolit a la província d'Alacant, per la qual cosa van centrar els seus esforços a delimitar l'àrea de cerca.

Transcorreguts uns dies de l'inici de la investigació una dona va denunciar que havia patit el robatori del seu vehicle a punta de navalla, l'home l'havia espentada a l'interior del vehicle mentre l'amenaçava amb punxar-li amb la navalla, però al moment menys pensat la dona va poder obrir la porta del copilot i demanar auxili aprofitant l'assaltant a fugir amb el vehicle. Després d'escoltar-la en declaració els agents van comprovar que coincidia amb la descripció de la persona que estaven buscant.

Mentre els investigadors buscaven al pròfug en els llocs que podria freqüentar, van tindre coneixement que, els agents de mobilitat de la ciutat havien tingut un incident amb un vehicle, al qual anaven a sancionar per estar estacionat en una plaça de minusvàlids, est fent cas omís dels agents es va donar a la fugida, començant una persecució per tota la ciutat, a la qual es van unir les diferents policies de la localitat per a evitar la fugida d'aquest vehicle, durant la seua fugida va intentar atropellar a diversos agents que li tallaven el pas, però malgrat els esforços va aconseguir escapar, deixant després de si multitud de danys a diversos vehicles i impactar amb un autobús urbà.

Els Policies encarregats del cas van comprovar que el vehicle era el mateix que s'havia denunciat dies arrere, l'única cosa que no coincidia eren les plaques pel fet que les havia canviades per unes altres que havia robat d'un altre cotxe, per a així dificultar la investigació, però els agents ja havien tancat el cércol sobre l'escapolit i elaborat un dispositiu especial per a detindre'l a causa de la violència amb la qual actuava per a evitar el seu arrest.

En el dispositiu van participar diversos agents de paisà que van anar seguint el vehicle sostret fins que en la localitat d'Almoradí els policies van assegurar el perímetre i van procedir a la seua detenció. Al detingut li constaven multitud d'antecedents en les bases de dades policials, a més de ser buscat per tres delictes contra les persones decretats per l'Audiència Provincial d'Alacant.

El detingut de 47 anys, de nacionalitat espanyola, va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Orihuela el qual va decretar el seu ingrés a la presó.

Pujar