29 d’octubre de 2020 29/10/20

Eva Crisol lamenta “els 20 anys de mentides de PP i PSOE sobre el Conservatori Professional de Música”

Eva Crisol lamenta “els 20 anys de mentides de PP i PSOE sobre el Conservatori Professional de Música” - (foto 1)

  La portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a Elx, Eva Crisol, ha lamentat “els 20 anys de mentides de PP i PSOE sobre el Conservatori Professional de Música. En aquestes dues dècades s'ha deixat que aquestes instal·lacions es queden obsoletes i insuficients, ja que, en un edifici adequat, podrien albergar més alumnes que els 450 actuals”.

  Aquestes declaracions es realitzen després d'una reunió mantinguda amb l'impulsor de la Iniciativa ciutadana per un nou conservatori d'Elx, Miguel García, per a conéixer de primera mà “la justa reivindicació que tinga per fi un immoble d'acord amb la seua necessitats l'actual Conservatori Professional de Música que es troba en l’Hort de la Torre, reconegut per la UNESCO com a part del Patrimoni de la Humanitat”.

  Segons la portaveu de Cs, en les condicions actuals “no poden continuar creixent. Falten aules, cabines, una sala d'actes en condicions o despatxos, a més no està degudament insonoritzat. Aqueixa escassetat d'espai limita a més les places que el centre pot oferir cada any per a iniciar els estudis d'ensenyament elemental de música”. Segons l'edil, en l'actualitat “hi ha només 25 places davant una demanda de més de 100. Es queden el 75% fora”.

  Eva Crisol s'ha compromés a defensar aquestes reivindicacions davant el Govern municipal. “Enfront dels castells en l'aire i enganys de PP i PSOE tant a Elx com en la Generalitat, des de Ciutadans volem treballar per a fer realitat el millor conservatori de música de la Comunitat Valenciana”, ha defensat com “una decisió estratègica que haurà de ser prioritària per a tots els grups perquè es tracta d'un projecte per l'educació i la cultura”.

  La portaveu de Cs ha recordat que “aquesta és una reivindicació històrica ja que són dues dècades esperant que la Generalitat considere el projecte prioritari i es pose a la feina. Cap dels intents anteriors ha quallat per desavinences polítiques entre Generalitat i alcaldia”. Cresol ha coincidit amb la plataforma mantindre el futur conservatori prop de l'actual i de la UMH per les bones comunicacions.

  Pujar