27 de novembre de 2020 27/11/20

Aquest dissabte comencen 14 dies de noves restriccions a Elx per a frenar la propagació del COVID-19

Aquest dissabte comencen 14 dies de noves restriccions a Elx per a frenar la propagació del COVID-19 - (foto 1)
  • La limitació d'aforaments en l'hostaleria il·licitana, centres comercials i enterraments se sumen al tancament a les 23.00 com a màxim

La ciutat d'Elx aplicarà des de demà mateix les noves mesures i restriccions ordenades per la Conselleria de Sanitat aquest mateix matí.

L'alcalde del municipi il·licità, Carlos González, ha destacat públicament que “pose de manifest el meu absolut suport a les decisions adoptades per la Conselleria de Sanitat”.

Des de demà, 17 d'octubre, fins el pròxim dia 30 del mateix mes, les restriccions de major impacte en la dinàmica d'Elx seran:

  • Limitació de les reunions socials i familiars a un màxim de sis persones, “fonamental per a evitar la propagació del virus i l'expansió de la pandèmia”, afirma l'alcalde.
  • Limitació de l'aforament al 50% en centres comercials i establiments comercials, fonamentalment en els més grans per ser on es produeix una major aglomeració de gent.
  • Limitació al 50% dels aforaments en l'àmbit de l'hostaleria i la restauració, tant a l'interior dels establiments com a les terrasses.
  • L'horari de tancament dels establiments serà a les 23.00 hores.
  • Tancament dels jocs infantils en els espais públics de la ciutat.
  • Separació de 1,5 metres i grups de quatre persones com a màxim en les barres.
  • Aforament al 50% en els enterraments, vetles i llocs de culte.
  • Per protecció de les persones majors i amb discapacitats que viuen en residències, la restricció implica la suspensió de les visites excepte aquelles que es consideren estrictament imprescindibles i necessàries.

 

L'alcalde ha assenyalat que “són mesures proporcionals, necessàries i que tenen com a únic i principal propòsit evitar que es produïsquen situacions indesitjades com les que som perfectament conscients que estan ocorrent en altres grans ciutats espanyoles i que tenen conseqüències molt més complexes per a la societat i per a l'economia”.

González posa l'accent principalment que “hem de frenar el creixement del nombre de contagis i contindre el ritme d'expansió de la pandèmia i ser tots junts capaces de retornar la corba a paràmetres tranquil·litzadors, per la qual cosa insistisc en el suport inequívoc i ferm a les decisions adoptades aquest mateix matí”.

El primer edil il·licità envia un missatge a la seua població: “Les restriccions de hui són per a evitar adoptar decisions dràstiques en el dia de demà, aqueix és el principal missatge que puc llançar”.

L'alcalde s'ha reunit amb els comissaris de la Policia Local i Nacional d'Elx per a demanar-los una implicació extraordinària en els pròxims 14 dies orientada a ajudar al compliment estricte de les mesures adoptades.

“Demane als il·licitans i a les il·licitanes, una vegada més, un exercici extraordinari de responsabilitat individual que demostre el compromís col·lectiu de tota la societat; si tots complim, dins de 14 dies haurem superat les restriccions adoptades en el dia de hui”, detalla González.

Cal destacar que el 75% dels contagis produïts a Elx durant els últims 14 dies es concentren en l'àmbit social i familiar, mentre que és marginal en els àmbits laboral, escolar i sanitari, segons ha afirmat l'alcalde.

Pujar