elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 7.500 xiquets i xiquetes de primària prenen part en els tallers de participació ciutadana infantil

Més de 7.500 xiquets i xiquetes de primària prenen part en els tallers de participació ciutadana infantil
  • 40 escoles del municipi participen en este projecte de la Regidoria de Participació, dirigit als xiquets i xiquetes de 8 a 12 anys de 3r, 4t, 5é i 6é de primària

La Regidoria de Participació ha posat en marxa uns tallers per aproximar als xiquets els conceptes i valors de la democràcia, la participació i la solidaritat, d'una manera lúdica i divertida, a través de dinàmiques, jocs de rol i diverses activitats participatives. Durant les més de 300 sessions que es realitzaran en 40 escoles participaran més de 7500 alumnes.

És molt important tenir en compte la visió i la interpretació que els xiquets fan de la ciutat i del seu entorn més pròxim, no solament escoltant-los, sinó facilitant-los mecanismes de participació social i acompanyant-los en el procés que els farà créixer amb consciència cívica i desenvolupant la seua capacitat d'expressar i defensar les seues opinions i decisions sobre tots els àmbits del seu entorn.

Els tallers es realitzen a la pròpia aula i els monitors s'encarreguen de conduir les dinàmiques a través de les quals l'alumnat descobreix què és la participació ciutadana, quines són les principals formes de participar, i perquè és important participar en el nostre entorn, així com la importància de perseguir el benestar col·lectiu per aconseguir les metes que ens proposem com a societat. Finalment, els alumnes fan les seues pròpies propostes per millorar Elx. Entre les propostes que ja s'han pogut arreplegar en els tallers efectuats fins ara estan la construcció de skate parks, pistes de gel, o obrir menjadors socials socials per a xiquets sense recursos.

Pujar