25 de gener de 2020 25/1/20

La Seu Universitària d'Elda organitza la presentació del llibre Al margen y calladas: mujeres en la modernidad

    La Seu Universitària d'Elda organitza la presentació del llibre Al margen y calladas: mujeres en la modernidad. La publicació, que ha sigut coordinada per la historiadora Inmaculada Fernández, mostra la situació de les dones en l'Europa dels segles XVII i XVIII i se centra en les situacions de major marginalitat.

    A través d'aquest acte, que tindrà lloc en la Fundació Paurides, C/ Cardenal Cisneros, 1, a partir de les 20:00 hores i en el qual participaran l'autora del llibre, es pretén destacar el compromís que té amb tot el que significa la defensa dels drets de la dona i incidir en un dels eixos bàsics de la seua aposta acadèmica, "la cultura amb valors".

    El volum recopila algun dels estudis presentats en els seminaris organitzats l'any 2014 i el 2105 sota el títol "Modernes d'època". Situats entre els segles XVII i XVIII, el primer va versar sobre la marginalitat i en el segon es van analitzar les maniobres desplegades per les dones per a esquivar les estratègies de moralistes i governants que pretenien silenciar les seues veus.

    Fernández ha coordinat aquesta publicació en la qual han participat Elvira Sanjuán, Marta Blanco, Lydia Delicat, Antonio Jesús Puigcerver, Javier Burrieza, Lucía del Mar Pérez, José Ramón Vera i María Ángeles Pérez. D'altra banda, i a través de l'enllaç MujeresModernidad, es pot accedir a la lectura d'un fragment del llibre perquè el futur lector puga tenir una primera presa de contacte amb l'obra.

    Pujar