Castellano

Demà comença el Curs d'Estiu de la UA 'Dona i Esport' a la Seu Universitària d'Elda

Demà comença el Curs d'Estiu de la UA 'Dona i Esport' a la Seu Universitària d'Elda
  • Lorena Borja, primera àrbitre de bàsquet d’ètnia gitana, la periodista esportiva Marta Casas, el president de la Fundació Lucentum, Antonio Gallego, entre les persones participants

La Seu Universitària de la UA a Elda (Av. Chapí, 32) inaugurarà demà dimecres 30 de juny, a les 17 hores, el curs d’estiu presencial «Dona i Esport», amb l’objectiu de fomentar la visibilitat i la igualtat d’oportunitats de la dona en el camp de l’esport, «un espai on es fa més evident la diferència entre sexes i les dificultats socials i culturals que encara imperen en el nostre entorn», com detallen els organitzadors.

Dirigit per Lilyan Mercedes Vega, i coordinat per Daniel Martínez, el curs comptarà amb la participació de Lorena Borja, primera àrbitre de bàsquet d’ètnia gitana, la periodista esportiva Marta Casas, el president de la Fundació Lucentum, Antonio Gallego, José Ignacio Prades, de la Reial Federació Espanyola d’Handbol, i Felipe Martínez, de la Federació Espanyola de Boxa, i la futbolista Alexandra Fernández Moya «Ruby», entre altres ponents. El curs també comptarà amb professionals docents de diferents nivells educatius i esportistes de la vall.

Durant tres jornades, del 30 de juny al 2 de juliol, el programa del curs donarà a conèixer com estan treballant les institucions esportives principals sobre aquesta qüestió, des del COE a federacions esportives, passant per fundacions i clubs professionals. També es tractarà com s’està treballant en la creació de petits equips, en la sensibilització i la formació de docents i entrenadors universitaris i com s’adapta l’escola a les necessitats de promoció i desenvolupament de l’esport femení; el suport d’empreses amb rerefons social que creen en la responsabilitat de col·laboració en el desenvolupament de l’esport femení, com és el cas de Finetwok, o de la Fundació Lucentum; i casos concrets de superació de barreres socials i limitacions per cultura o ètnia que serviran com a referent i motivació a futures generacions.

Programa

Dimecres 30 de juny

17.00-17.30 h Presentació per autoritats de les entitats organitzadores

17.30-19.00 h «Superación. Sé lo que quieres ser». Lorena Borja. 1a àrbitre de bàsquet d’ètnia gitana. Federació de Saragossa.

19.00-19.15 h Descans

19.15-20.45 h «Medios de comunicación y deporte femenino en los medios». Marta Casas Romero. Redactora d’esports. Cadena Ser. Grup Pressa

Dijous 1 de juliol

9.00-10.00 h «Finet work: una apuesta decidida por el deporte español». Francisco Javier Azores. Director de marca Finet work

10.00-11.30 h «Lucentum Baloncesto, el difícil camino de la igualdad». Antonio Gallego. President de la Fundació Lucentum. Daniel Martínez. CEP Pintor Sorolla, coordinador del projecte Erasmus+

11.30-12.00 h Descans

12.00-13.30 h «El trabajo de un equipo nacional femenino. Selección Nacional de Balonmano y COE». José Ignacio Prades de Conflent. Real Federació Espanyola d’Handbol. Montserrat Puche. Entrenadora del Morvedre de Sagunt. Divisió d’Honor Plata Femenina (DHPF)

16.00-17.30 h «Formación en el deporte minoritario, el rugby femenino y sus valores». Cristina Vizcaíno. Jugadora. Adrián Valero. Entrenador

17.30-19.00 h «La perspectiva de género en la formación universitaria en el grado de Ciencias de la Actividad Física y del Deporte». Carmen Ruano Masía i Sergio Sellés Pérez. Universitat d’Alacant.

19.00-19.15 h Descans

19.15-20.45 h «A golpes con la desigualdad». Felipe Martínez. Federació Espanyola de Boxa. Del Comitè de dona de la Federació Espanyola de boxa participen: Miriam Gutiérrez. Regidora igualtat Aj. Torrejón de Ardoz, María Perrino. Directora Gral. Esports de Castella-Lleó.

Divendres 2 de juliol

9.00-10.30 h «Deporte coeducativo en un colegio de primaria». Pedro Sáez i Ángel Pons. CEIP Pare Manjón d’Elda.

10.30-11.00 h Descans

11.00-12.30 h «La mujer en el fútbol profesional». Alexandra Fernández Moya

12.30-14.00 h «Diálogo mujer y deporte». Miguel Ángel Erades Ledesma. Caixapetrer, Mari Ángeles Díaz Francés, Esportista, Daniela Ferris Orugo, Josefina Orugo Capella, Lina Montesinos Pastor.

14.00-14.30 h Clausura

Pujar