elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Educació activa un espai web informatiu sobre el Pla edificant per als ajuntaments

Educació activa un espai web informatiu sobre el Pla edificant per als ajuntaments
  • Representants d'Educació s'han reunit amb responsables dels ajuntaments d'Albal, Almoines, Catadau, Catarroja, els Poblets, Guardamar del Segura, Orihuela, Ontinyent i Petrer per al Pla edificant

MÉS FOTOS
Educació activa un espai web informatiu sobre el Pla edificant per als ajuntaments - (foto 2)
Educació activa un espai web informatiu sobre el Pla edificant per als ajuntaments - (foto 3)
Educació activa un espai web informatiu sobre el Pla edificant per als ajuntaments - (foto 4)
Educació activa un espai web informatiu sobre el Pla edificant per als ajuntaments - (foto 5)
Educació activa un espai web informatiu sobre el Pla edificant per als ajuntaments - (foto 6)
Educació activa un espai web informatiu sobre el Pla edificant per als ajuntaments - (foto 7)
Educació activa un espai web informatiu sobre el Pla edificant per als ajuntaments - (foto 8)

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha activat un espai web informatiu on els ajuntaments poden trobar tot allò relacionat amb el Pla edificant, paral·lelament a les reunions informatives que actualment tenen lloc entre Educació i els ajuntaments.

D'altra banda, representants d'Educació s'han reunit hui amb els responsables dels ajuntaments d'Albal, Almoines, Catadau, Catarroja, els Poblets, Guardamar del Segura, Orihuela, Ontinyent i Petrer per a determinar conjuntament en quins casos s'acolliran al Pla edificant i, si és així, quines actuacions en matèria d'infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir del 2018 perquè estan molt clares i quines s'avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Per a iniciar les tramitacions dels processos de construcció de centres a partir del 2018, en el cas d'Albal, s'estudiarà la construcció d'un nou CEIP, l'ampliació de l'IES i actuacions en altres centres. Pel que fa a Almoines, es realitzarà una actuació al CEIP El Castell una vegada estiga la documentació per a fer-ne la valoració.

En el cas de Catadau, es farà una ampliació a l'IES Ramón Esteve, i al CEIP Miguel de Cervantes es faran reformes al menjador i al gimnàs, fonamentalment.

Pel que fa a Catarroja, al CEIP Vil·la Romana s'eliminaran les aules prefabricades i es farà una ampliació al menjador, i s'estudiaran possibles actuacions a l'IES Berenguer Dalmau. En el cas de Guardamar del Segura, es faran actuacions de millora en diferents centres de la localitat.

En el cas d'Orihuela, es valorarà l'ampliació de l'IES Tháder i es faran actuacions de millora a altres centres de la localitat.

Pel que fa a Ontinyent, es farà l'adequació i l'ampliació de l'IES l'Estació, a més, es realitzaran diverses actuacions en altres centres segons les necessitats.

Amb l'ajuntament de Petrer s'ha decidit l'adequació i l'ampliació del CEIP Virrey Poveda, a més d'altres actuacions menors en altres centres. Finalment, els Poblets presentarà possibles actuacions per a adherir-se al Pla edificant.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat 153 reunions amb ajuntaments de tot el territori valencià per a determinar conjuntament si s'acolliran al Pla edificant i, si és així, quines actuacions en matèria d'infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir de 2018 perquè estan molt clares i quines s'avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Per comarques, es realitzaran 43 reunions amb municipis d'Alacant, 30 amb responsables de consistoris de Castelló i 80 de les comarques de València.

Cal recordar que el Pla edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians, i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s'acolliran.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d'euros per al 2018 en matèria d'infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d'Educació a aquest objectiu per l'any que ve, s'hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

Podeu consultar l'espai web habilitat en: https://ceice.gva.es/va/web/contratacion-educacion/edificant

Pujar