elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Echavarren, Bover, López-Benito, Escutia, Maspoch, Premis Rei Jaume I

Echavarren, Bover, López-Benito, Escutia, Maspoch, Premis Rei Jaume I
  • Tres de les sis persones guardonades en aquesta edició són dones

MÉS FOTOS
Echavarren, Bover, López-Benito, Escutia, Maspoch, Premis Rei Jaume I - (foto 2)

Els jurats dels Premis Rei Jaume I han elegit aquest matí les persones guanyadores de les sis categories en què es divideixen els premis. Es tracta d'Antonio Echavarren Pablos, a la categoria de Recerca Bàsica; Olympia Bover Hidiroglu, a Economia; Guillermina López-Bendito, a Investigació Mèdica; Carlota Escutia Dotti, en Protecció del Medi Ambient; Daniel Maspoch Comamala, a Noves Tecnologies, i Alfonso Jiménez Rodríguez-Vila (Cascajares) a Emprenedor.

Els Premis Rei Jaume I han estat anunciades en un acte formal al Palau de la Generalitat presidit pel cap del Consell en funcions Ximo Puig i que ha comptat amb la presència del president executiu, Javier Quesada, a més del president de la Fundació Valenciana del Premis Rei Jaume I, Vicente Boluda.

Puig, durant el seu discurs ha felicitat en nom de tots els valencians els guardonats “per uns valors que us han portat a ser mereixedors dels premis més importants de la ciència espanyola”. El cap del Consell en funcions ha posat en valor la necessitat de la defensa del medi ambient “sense negacionismes irresponsables”.

Ximo Puig ha recordat que a la Comunitat s'han aconseguit importants fites econòmiques i d'innovació i insisteix: "Enmig de tanta visceralitat, la valenciana és una de les societats on menys ha calat la polarització: vuit punts menys que a l'espanyola", ha ressaltat.

Boluda, per part seua, ha agraït "de tot cor" al president pel seu suport als premis en un missatge que transmetia també la nostàlgia del comiat com a cap del Consell: "Puc assegurar que ho ha fet -el suport- per convicció personal".

A l'acte al Palau de la Generalitat hi han assistit els patrons de la Fundació Valenciana Premis Rei Jaume I, els jurats de les sis categories, així com representants dels col·laboradors.

Els guanyadors són:

  • Antonio Echavarren Pablos, a la categoria de Recerca Bàsica
  • Olympia Bover Hidiroglu, a Economia
  • Guillermina López-Bendito, a Recerca Mèdica
  • Carlota Escutia Dotti, en Protecció del Medi Ambient
  • Daniel Maspoch Comamala, a Noves Tecnologies
  • Alfonso Jiménez Rodríguez-Vila, al premi a l'Emprenedor
Pujar