23 d’octubre de 2020 23/10/20

Un pla d'ordenació per al comerç que no arriba després de deu anys de reclamacions

Un pla d'ordenació per al comerç que no arriba després de deu anys de reclamacions - (foto 1)
  • El comerç de la Comunitat manca d'aquest instrument que marca les directrius i criteris territorials en virtut d'un creixement ordenat del sector

Deu anys reclamant-ho i encara no ha arribat. El comerç de la Comunitat Valenciana manca d'un instruments que marque les directrius i criteris territorials que afavorisquen un creixement ordenat del sector. Unes mesures que facilitarien la transició cap a la nova normalitat.

La reivindicació és clara: que s'aprove de manera definitiva el Pla d'Acció Territorial Sector del Comerç de la Comunitat Valenciana (PATSECO). Una mesura que, com diem, està sent reclamada amb especial força pel comerç minorista des de fa més de 10 anys, que es va començar ha tramitar fa 9 i que porta dilatada en aqueix punt prop de cinc anys.

Ara, des de la Confederació d´Empresaris del Comerç, Servicis i Autònoms de la Comunitat Valenciana, CONFECOMERÇ CV insta el Govern de la Generalitat Valenciana que s'aprove de manera definitiva, en considerar que és imprescindible per a poder disposar d'un marc d'actuació que garantisca i dot de seguretat jurídica a l'ordenació i planificació comercial.

“No podem entendre que a hores d'ara encara no tinguem aquest pla aprovat, sent el full de ruta de tot un sector per a poder créixer territorialment de forma ordenada i seguir uns criteris de sostenibilitat i qualitat, tan necessaris per a la nostra autonomia. Urgeix per tant aquesta actuació que com totes les normes una vegada aprovada pot ser objecte de revisions i ajustos” assenyala el president de Confecomerç, Rafa Torres.

No dubten que es tracta d'un “projecte ambiciós” però insisteixen que la seua aprovació suposaria posar en primera línia a un sector estratègic que, cal recordar, dóna ocupació a 210.000 persones i té un volum de facturació de més de 24.000 milions d'euros.

Des de Confecomerç CV es posa de manifest que el Comerç és l'únic sector productiu en la nostra Comunitat que no disposa d'un Pla Estratègic, a diferència d'uns altres (Turisme, Indústria i Agricultura) i que l'aprovació imminent del PATSECOVA oferiria l'oportunitat de poder encaminar-se cap a aqueixa direcció.

“Sense l'aprovació del PATSECOVA no tenim un marc d'actuació per a poder ordenar i planificar el sector comercial, tenint així un greu dèficit que sens dubte repercuteix negativament en l'impuls del comerç i de la nostra economia”, ha assenyalat Torres.

Pujar