elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Doble punxada per als majors de 70 a la Comunitat Valenciana: coronavirus i grip

Doble punxada per als majors de 70 a la Comunitat Valenciana: coronavirus i grip
  • La Conselleria de Sanitat comença a vacunar aquesta setmana als majors de setanta anys amb la tercera dosi i contra la grip

La Comunitat Valenciana continua amb l'administració de la tercera dosi de reforç de la vacuna contra la coronavirus. Fins ara l'ha administrat a les persones residents en els centres de gent gran ia aquelles amb condicions de salut d'alt risc i aquesta setmana arrenca amb una novetat important: es va a començar a administrar la tercera dosi a les persones majors de 70 anys en general, ha informat la Conselleria de Sanitat en un comunicat.

Està previst que arranque aquesta setmana després de l'acord entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. Detallen des de Sanitat que aquesta dosi i record serà d'ARN-m (vacunes de Pfizer i Moderna) i es punxarà juntament amb la vacuna de la grip (preferentment, una injecció a cada braç) en els centres d'Atenció Primària.

Per poder rebre-la, insisteixen, hauran d'haver passat al mínim sis mesos des de la segona dosi.

Vacunació en festivals i grans superfícies

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va anunciar diumenge que s'instal·larà un punt de vacunació contra la Covid-19 amb motiu de l'Festival de les Arts, que se celebrarà el 5 i el 6 de novembre a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

La instal·lació de carpes de vacunació al Festival de Les Arts està en sintonia amb altres iniciatives posades en marxa després de la finalització de la vacunació massiva en els 133 punts distribuïts per la Comunitat Valenciana: immunització en esdeveniments esportius (estadis Martínez Valero, Mestalla, Ciutat de València o la Ceràmica amb motiu de partits de Lliga) o en grans superfícies (Centre Comercial la Salera de Castelló de la Plana).

"Desplacem unitats de vacunació a certàmens musicals, centres comercials, campus universitaris i als altres esdeveniments o espais amb afluència massiva de persones, per continuar ampliant la cobertura vacunal contra el coronavirus. A més, les persones pendents de completar o iniciar la pauta de vacunació també poden demanar cita en el seu centre de salut", recorda Barceló.

Pujar