elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les discoteques valencianes acampen aquest dimarts davant la Generalitat de manera indefinida

Les discoteques valencianes acampen aquest dimarts davant la Generalitat de manera indefinida
  • Amb les restriccions actuals només se'ls permet obrir una hora i demanen al Consell una alternativa de rescat

MÉS FOTOS
Les discoteques valencianes acampen aquest dimarts davant la Generalitat de manera indefinida - (foto 2)
Les discoteques valencianes acampen aquest dimarts davant la Generalitat de manera indefinida - (foto 3)

La relaxació de les mesures anunciades per la Generalitat no afecten l'oci nocturn, que denuncia estar a el límit. Amb les restriccions actuals només se'ls permet obrir una hora, de 17:00 a 18:00 al cas de les discoteques i de 12:00 a 18:00 al cas dels pubs.

Des del sector denuncien que amb aquestes limitacions no els val la pena obrir ja que el cost de fer-ho és molt superior als ingressos. Per això, han anunciat una protesta indefinida en forma de asseguda fins que el Consell "posi sobre la taula un veritable pla de rescat després de 13 mesos amb l'activitat restringida, sense ingressos i sense ajudes".

Les dades de les pèrdues són realment dramàtiques: unes despeses mensuals fixos de 21.000 euros de mitjana en el cas de les discoteques i de 6.000 euros de mitjana en el cas dels pubs, segons explica la Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH).

Les botigues es muntaran tots els dies des d'aquest dimarts a les 08.00 hores i es desmuntaran a les 21.00 hores. Ho faran convocats i acompanyats per les 15 associacions de la Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH), precursora de la creació de la plataforma i moviment Assemblea de l'Acampada de l'Oci Nocturn, el passat mes de novembre, per demanar justícia per al sector.

Anuncien que no aixecaran el campament i les seues protestes fins a tenir sobre la taula un pla de rescat econòmic, que la Coordinadora ja ha reclamat i xifrat en 50 milions d'euros, per garantir la supervivència de les prop de 1.100 empreses del sector que queden obertes.

Els convocants asseguren que no contemplen ni els deixen altra alternativa, i més "després del immobilisme de el Consell amb l'anunci de mantenir les restriccions actuals que pesen sobre el sector de l'oci i l'hostaleria i davant la desesperada situació que travessen els locals d'oci especialment ".

Insisteixen que es tracta d'una lluita perquè es faça justícia d'una vegada, després de 13 mesos sense activitat com pubs o discoteca des que es va decretar l'Estat d'Alarma, abandonats, pagant els mateixos impostos quasi sense ingressos i amb un pla d'ajudes, que ni tan sols han cobrat i no cobreix ni el 8% de les despeses a què van haver de fer front només el 2020.

Una situació que els situa al límit de la seua capacitat de resistència econòmica i personal, ja que molts han perdut els seus negocis, el seu mitjà de vida, o estan a punt de fer-ho, i part del seu patrimoni personal mentre des de la Generalitat es mira cap a un altre costat.

Així mateix, aprofundeixen en què a és l'únic sector que té la seua activitat com a tal restringida, decret rere decret, i sense un pla de desescalada per recuperar la seua normalitat, tot i les múltiples propostes plantejades i recolzades en els avanços cientificotècnics per a la garantir la seguretat en els espais tancats i sortir del col·lapse econòmic i paràlisi en què es troben.

"Ja no podem més i volem i necessitem solucions ja". Estem veient com cada dia estan tancant definitivament locals i sales d'oci. Un darrere l'altre, i els que vindran si no mouen fitxa des del Consell per evitar-ho ", asseguren indignats, preocupats i cansats, però disposats a no rendir-se i a exigir un pla de xoc econòmic d'acord i just a la seua situació.

Pujar