24 de novembre de 2020 24/11/20

Un dimarts negre per al món fester de la Comunitat

Un dimarts negre per al món fester de la Comunitat - (foto 1)
  • La suspensió de festes pels diferents racons de la geografia valenciana s'han anat succeint en les últimes hores. Les Falles de València decideixen hui el seu futur

El món de la festa de la Comunitat Valenciana va viure en la jornada del dimarts un dia negre després de veure suspés gran part del seu calendari per al que resta d'any. La crisi sanitària del coronavirus ha obligat a ajornar les celebracions fins al 2021 apel·lant a la responsabilitat i salut de tots.

En un primer moment, moltes localitats van apostar per l'ajornament – com va ocórrer amb les Falles de València i la Magdalena de Castelló – però després de dos mesos d'allò i veient l'evolució del virus, així com les restriccions imposades per a superar-ho, s'ha optat per la seua suspensió definitiva. L'any 2021 arribarà amb força i més ganes de celebració.

L'única gran celebració que resisteix de moment són les Falles de València. L'alcalde Joan Ribó encara no ha decidit suspendre la seua celebració, com si han fet els seus iguals a Alacant i Castelló, i espera aconseguir “una eixida consensuada” amb els representants del sector.

Aquest dimecres està prevista una reunió a l'Ajuntament de València entre el regidor de Cultura Festiva i president de JCF, Carlos Galiana, i els representants fallers per a analitzar la situació i previsiblement anunciar la seua suspensió per a l'any vinent.

Però abans que aqueix anunci es faça oficial, aquests són els motius que han portat a les altres dues grans ciutats de la Comunitat a ajornar els seus dies grans

  • La Magdalena: Castelló no celebrarà les festes de la Magdalena enguany a causa del coronavirus i destinarà el pressupost de les mateixes no compromés al pla de xoc municipal anticrisi. La decisió s'ha pres de forma consensuada, a sol·licitud del món de la festa, els representants de la qual han demanat per unanimitat la suspensió definitiva fins al 2021 davant la falta de garanties sanitàries a curt i mitjà termini.
  • Les Fogueres: L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha acordat la suspensió definitiva de les Fogueres 2020 a la vista de l'evolució de la crisi sanitària provocada pel Covid 19 i després d'escoltar l'opinió majoritària a favor de la cancel·lació expressada per les comissions i les barraques en el qüestionari remés a aquest efecte per la Federació.

A més, altres localitats com Torrent, Gandia o Burriana han anunciat l'ajornament a març de 2021 de les seues falles donades les circumstàncies.

Pujar