27 de setembre de 2020 27/9/20

Detinguts els autors del famós robatori 'a 35 segons' en una botiga de telefonia de València

Detinguts els autors del famós robatori 'a 35 segons' en una botiga de telefonia de València - (foto 1)
  • La Guàrdia Civil ha desarticulat a Calp aquest grup criminal especialitzat en el robatori amb violència en botigues de telefonia mòbil de tota Espanya

MÉS FOTOS
Detinguts els autors del famós robatori 'a 35 segons' en una botiga de telefonia de València - (foto 2)
Detinguts els autors del famós robatori 'a 35 segons' en una botiga de telefonia de València - (foto 3)

La Guàrdia Civil ha detingut a Calp a cinc persones per ser els presumptes autors de nombrosos robatoris amb violència i intimidació comesos en botigues de telefonia mòbil, de diferents províncies de la geografia espanyola. A el grup criminal se li atribueix el robatori de més d'un centenar de telèfons mòbils d'última generació, valorats en més de 100.000 euros.

L'operació va començar fa un parell de setmanes, quan la Guàrdia Civil de Calp va tenir coneixement de diversos robatoris en botigues de telefonia mòbil, d'aquesta localitat i de Benissa.

Després de l'anàlisi de les diverses denúncies presentades pels perjudicats, es va poder observar que el modus operandi era sempre el mateix: un grup organitzat de joves irrompia violentament en una botiga de telefonia, cridant de manera exagerada i intimidatòria als empleats que hi hagués, el que els produïa un estat d'ansietat i paràlisi, que els impedia reaccionar.

Mentrestant i, en qüestió de segons, els autors arrencaven bruscament diversos telèfons mòbils dels exposats al públic, els quals estaven ancorats al mobiliari, amb un cable de seguretat. Un cop s'apoderaven dels terminals, ixien corrent, abandonant el lloc, en menys d'un minut.

Els agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Calp van iniciar una incessant sèrie de gestions, tendents a l'esbrinament dels fets, donant ràpidament amb la identificació i localització dels presumptes autors, qui estaven allotjats en un apartament de Dénia, lloc on s'ocultaven després de cometre els robatoris, per les diferents províncies espanyoles.

Només en aquest últim mes de desembre, a el grup se li atribueix el robatori de, al menys, 8 botigues de telefonia, ubicades en cinc províncies diferents (en les localitats de Calp, Benissa, Gandia, Quart de Poblet, Sagunt, Alcalá de Henares , Lorca i Picassent).

El robatori comès en aquesta última localitat valenciana de Picassent, va ser recollit pels mitjans de comunicació social, a nivell nacional, el passat 16 de desembre, quedant palès la violència amb la que cometen els delictes, davant l'estupor i la impotència dels treballadors de les botigues assaltades.

Els agents van poder comprovar la voracitat delictiva del grup ja que, en un mateix dia, els investigats van arribar a cometre tres robatoris en tres botigues diferents de la província; el primer al matí, el segon a primera hora de la vesprada i el tercer a última hora de la vesprada, coincidint amb el tancament d'una de les botigues.

La detenció dels autors es va precipitar al conèixer que aquests tenien la intenció d'abandonar l'apartament de Dénia per marxar a una altra província de litoral llevantí, amb la finalitat de seguir delinquint.

Va ser precisament en aquest mateix moment, en què els cinc membres de el grup es disposaven a ixir amb el seu equipatge de l'habitatge, ubicada a la Carretera de les Marines de Dénia, quan van ser interceptats per la Guàrdia Civil, quedant detinguts.

En el registre del seu equipatge, van ser trobats una dotzena de telèfons mòbils i més de 4.000 euros en efectiu, presumptament procedent de la venda, al mercat negre, dels telèfons sostrets.

S'estima que, en total, el grup criminal ha pogut sostreure més d'un centenar de telèfons mòbils d'alta gamma i d'última generació, valorats en més de 100.000 euros.

Els cinc detinguts, quatre homes i una dona d'entre 18 i 28 anys d'edat, de nacionalitat romanesa, ja han estat posats a disposició de l'autoritat judicial, el Jutjat d'Instrucció nº 1 dels de Dénia, que ha decretat la llibertat amb càrrecs de tots ells, a l'espera de judici, quedant subjectes a la retirada cautelar de l'passaport ia l'obligació de comparèixer al jutjat els dies 1 i 15 de cada mes.

Pujar