elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Descendeix l'edat dels pacients amb covid ingressats als hospitals valencians

Descendeix l'edat dels pacients amb covid ingressats als hospitals valencians
  • En aquests moments el grup més nombrós és el de 51 a 65 anys i augmenta la presència d'homes

L'edat de pacients ingressats per infecció per SARS-COV-2 en els hospitals de la Comunitat Valenciana ha baixat en els últims tres mesos, han explicat des de la Conselleria de Sanitat.

D'aquesta manera, comparant les dades registrades a principis del mes de gener, durant la tercera onada, amb els de la fi de aquest mes, podem observar que el perfil dels pacients ingressats per la COVID-19 era llavors majoritàriament de el grup de gent gran de 75 anys, que suposava el 40,6% dels ingressos i gairebé duplicava als següents grups d'edat (la franja de 51 a 65 anys representava el 23,9% de el total d'ingressos i la de 66-75 anys, el 22,8%).

Per sexes, per als majors de 75 anys, aquest percentatge se situava en les dones, en el 48,5% dels ingressos, mentre que els homes majors de 75 anys suposaven el 51,5%. A nivell global, els homes suposaven al gener el 59,4% de totes les persones ingressades als hospitals, mentre les dones eren el 40,6%.

Actualment, l'edat no només ha baixat, sinó que també s'ha diversificat, ja que el grup d'edat més freqüent és el de persones d'entre 51 i 65 anys (29,2%), seguit a curta distància per la franja etària de persones de 66 a 75 anys (28,4%) i de majors de 75 anys (26,8%).

No obstant això, els homes han augmentat la seua presència hospitalària per la COVID-19, ja que ara suposen el 62,6% de pacients ingressats enfront de l'37,4% que representen les dones.

Si distingim entre els ingressos en planta i en les unitats de persones crítiques, els pacients majors de 75 anys són també el grup d'edat amb major percentatge d'ingressos en planta. No obstant això, mentre que al mes de gener aquest grup de pacients suposava el 45,9% el total de pacients ingressats, actualment, són el 29,4%.

No obstant això, en les unitats de crítics, mentre que al mes de gener tant homes com dones de 51 a 65 anys suposaven el major nombre de persones ingressades (41,5%), actualment la franja amb més ingressats és la de 66-75 anys, on els homes (56%) segueixen sent més que les dones (44%).

En general, el 71,7% de les persones que necessiten cures intensives a hores d'ara són homes i el 28,3% són dones, uns percentatges molt similars als de començaments d'aquest any.

Pujar