elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ximo Puig anuncia les obres per a la connexió Dénia-Gandia a través del TRAM si és president

Ximo Puig anuncia les obres per a la connexió Dénia-Gandia a través del TRAM si és president
  • El secretari general del PSPV-PSOE ha assegurat que “en els pròxims anys comptarem ja en La Marina amb una sanitat desprivatizada: major inversió, més mèdics i més capacitat”

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat hui que “en la pròxima legislatura començaran les obres per a la connexió Dénia-Gandia”, al mateix temps que ha apuntat que durant els últims anys “hem avançat junts en qüestions bàsiques per a aquesta comarca, com és la mobilitat, fent possible la L9 o liberalitzant l'AP7”. En aquest sentit ha afirmat que “el que volem és una bona comunicació entre comarques, una mobilitat sostenible que aconseguirem també a través de fórmules com el TRAM”.

Així s'ha manifestat Ximo Puig durant la seua intervenció en l'acte que ha tingut lloc en la Plaça del Consell de Dénia. En la trobada, moderat per la primera tinenta alcalde de la localitat, Maria Josep Ripollo, han participat els candidats socialistes a l'alcaldia de Dénia, Vicent Grimalt; de Xábia, José Chulvi; de Beniarbeig, Juanjo Mas; la candidata a l'alcaldia de Benissa, Marina Renner i la de La Xara, Maite Pérez.

De la mateixa manera, el president Puig ha apuntat que la pròxima legislatura “comptarem ja amb una sanitat desprivatizada, aconseguint revertir tot un procés de privatització que va iniciar el PP, cosa que significarà més inversions, més mèdics i més capacitat perquè els ciutadans de La Marina compten amb la sanitat pública que mereixen”.

Respecte al potencial turístic d'aquesta comarca, el candidat socialista ha fet referència a polítiques d'estímul com el Bo Viatge, del qual ja s'han beneficiat més de 250.000 persones i “que mantindrem en el temps en la pròxima legislatura perquè ha demostrat ser una manera eficaç de reactivar el turisme i de conéixer més la nostra pròpia comunitat”. Al mateix temps, ha incidit en què “és necessari continuar consolidant la cooperació i cogobernanza entre el sector i les institucions que ens ha portat durant aquests anys al lideratge i ha obtindre xifres rècord” i ha posat en valor que “hem pogut acompanyar al sector i els destins per tota Europa per a atraure un turisme de qualitat que ara hem de consolidar”.

D'altra banda, s'ha referit a la natalitat com una qüestió “que hem d'atendre, perquè ara mateix la societat valenciana té una mitjana de 1,2 fills”. Per això, ha apuntat que “cadascun ha de tindre la llibertat de dur a terme el seu projecte de vida i no és possible que, aquelles parelles que així ho vulguen, no puguen tindre fills per raons econòmiques”, al mateix temps que ha recordat que “en la pròxima legislatura les parelles amb dos fills tindran la consideració de famílies nombroses, una iniciativa a la qual també es podran sumar els ajuntaments que així ho decidisquen”.

Puig ha remarcat també que “sempre hem cregut que, per a aconseguir un projecte de progrés en la Comunitat Valenciana, calia tindre en compte el territori des dels ajuntaments” i ha apuntat que “hem fet canvis i avanços en qüestions com a educació o ocupació a través d'aquesta aliança”. En aquest sentit s'ha referit a qüestions com la creació de 430.000 llocs de treball, la desaparició dels barracons en els centres educatius, la gratuïtat dels llibres de text o la posada en marxa de l'educació gratuïta a partir dels dos anys.

Per tot això, ha posat l'accent que “nosaltres tenim un projecte per a tots, un projecte de dignitat, de la gent i per a la gent” i ha assegurat que “el projecte de la dreta és el antisanchismo, estan a la contra de qüestions com la reforma laboral, la pujada de les pensions, etc”. Finalment, ha afirmat que “la dreta no té un projecte per a la Comunitat Valenciana ni per a ningú, l'única cosa que volen és el poder pel poder”.

Pujar