22 de gener de 2020 22/1/20

Dénia va registrar el major nombre d'albiraments de cetacis de la Comunitat Valenciana en 2016

Dénia va registrar el major nombre d'albiraments de cetacis de la Comunitat Valenciana en 2016 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Dénia va registrar el major nombre d'albiraments de cetacis de la Comunitat Valenciana en 2016 - (foto 2)

  En els últims anys, Dénia s'ha consolidat com una de les principals zones on poder albirar cetacis molt pròxims a la costa. Dofins, balenes i diversitat de fauna marina es pot observar en qualsevol època de l'any. En l'últim informe de la Conselleria de Medi Ambient sobre albiraments de cetacis, Dénia ha sigut en 2016 la zona amb més albiraments a la Comunitat Valenciana, destacant els de l'espècie rorqual comú (Balaenoptera physalus). La temporada de passada d'aquesta espècie comença al maig, així que caldrà estar atents, no solament des de les embarcacions que naveguen en la zona, sinó també des de costa.

  Durant aquest mes de març, la tripulació del Servei Ambiental Marí i de Pesca (guardacostes), servei cogestionat per l'Ajuntament de Dénia i la Generalitat Valenciana, ha realitzat un estudi de freqüentació de cetacis, acompanyat per un equip de la Universitat de València i personal de la Conselleria de Medi Ambient.

  Quan no havien transcorregut ni quinze minuts des que abandonaren el port de Dénia amb rumb nord, es van trobar amb una parella de dofins mulars, enfront de la costa de la platja de les Marines. Durant el mateix matí, enfront de la costa sud de Dénia, concretament a l'altura del restaurant Mena, en les Rotes, van observar un grup d'almenys deu dofins que nadaven en direcció nord i al qual van acompanyar fins al mateix port de Dénia, on diversos velers que navegaven per la zona, van poder també gaudir de tan meravellós espectacle. En el trajecte també es van poder contemplar diferents espècies d'aus marines, com baldrigues, mascarells o cobs marins.

  Per a enguany, el Servei Ambiental Marí i de Pesca, pertanyent a la Regidoria de Medi Ambient, té previst realitzar diferents campanyes d'estudi, divulgació i conservació del medi marí que ens envolta. En aquestes campanyes, participaren altres administracions públiques així com altres organismes, la Confraria de Pescadors, particulars, ONG i empreses privades, tots ells units per un mateix fi: lluitar contra la contaminació marina i el furtivisme, augmentar el coneixement a través de diferents estudis i aconseguir una major preservació del mitjà des de la conscienciació.

  ocultar
  Dénia va registrar el major nombre d'albiraments de cetacis de la Comunitat Valenciana en 2016
  Pujar