17 d’octubre de 2019 17/10/19

Cultura Dénia celebra la segona edició del festival de dansa contemporània Dansant a la Marina

Cultura Dénia celebra la segona edició del festival de dansa contemporània Dansant a la Marina - (foto 1)
MÉS FOTOS
Cultura Dénia celebra la segona edició del festival de dansa contemporània Dansant a la Marina - (foto 2)

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Dénia ha organitzat, en col·laboració amb l'associació Fràgils Dénia, la segona edició del festival Dansant a la Marina, en la qual participen companyies i artistes de la Comunitat Valenciana amb peces de curta durada i escoles locals. La jornada se celebrarà en el Mercat Municipal, Marqués de Camp i la Plaça del Consell, entre les 11 a les 21 hores.

Els objectius de la proposta, segons ha explicat el regidor Rafa Carrió, són la promoció i divulgació de la dansa en espais no habituals per a aquest tipus d'activitat cultural, així com oferir al públic en general una programació professional i de qualitat”. La tècnica de Cultura, Maribel Font, ha destacat la implicació de les escoles locals “que són l'origen d'aquest festival”, i ha afegit que la iniciativa “és una oportunitat perquè mostren el potencial dels seus ballarins i ballarines, així com de compartir espai amb ballarins professionals”. De les cinc escoles locals de Dénia, només tres s'han pogut sumar a la iniciativa: Pas de Quatre de MªAngeles Signes, l'Estudi de Dansa Patrícia Sentí i Dénia Danse Academi de Miguel Angel Bolo.

La directora artística del projecte, Isabela Alfaro, ha indicat que l'edició passada “va servir per a posar a punt la maquinària perquè calara i tinguera continuïtat”, i que en aquesta segona edició s'ha fet “un salt qualitatiu considerable” destacant que les companyies participants són “el millor del panorama actual i tenen projecció a nivell nacional”. Alfaro ha agraït la confiança depositada pel departament de Cultura i espera que es repetisca l'èxit de l'any anterior.

La programació de Dansant a la Marina està destinada a un públic familiar, inclou dansa i ballet contemporani, flamenc, lindy hop i espectacle infantil i pretén ser dinàmic i immediat. Podrà consultar-se la mateixa i més informació en la pàgina web habilitada www.dansantalamarina.com

La jornada començarà a les 11 hores amb l'actuació de flamenc “Humana” de la companyia d'Asunción Demartos que “omplirà d'alegria, folklore, festa i tradició el *Mercat Municipal”, segons ha subratllat la directora artística.

Sobre les 12.30 serà el torn de l'actuació de dansa contemporània de la companyia emergent *Marrok, en el primer tram del carrer Marqués de Camp. “Els seus protagonistes” ha dit Alfaro “són dues promeses de la dansa”.

Ja a la vesprada, continuarà el programa a les 17 hores en l'escenari del tercer tram de Marqués de Camp, a càrrec de la companyia *Enámbar Dansa-Infantil amb l'espectacle MUKUKI. Els primers 30 minuts s'oferirà “un espectacle colorista i alegre” dirigit a un públic infantil i familiar. Posteriorment, se celebrarà un taller de dansa familiar de 30 minuts.

A les 18 hores, serà el torn de la mostra dels col·lectius deniers, en la Plaça del Consell. Patricia Sentí, directora de l’Escola de Dansa Patrícia Sentí, ha assenyalat que participen “encantades”, “ja que és una bona plataforma per a aproximar i difondre la dansa al públic general”. Per part seua, la directora de l’Escola Pas de Quatre, MªAngeles Signes ha agraït “l'oportunitat d'exhibir el treball de l'escola en un festival d'aquest nivell”.

L'esdeveniment continuarà de nou en el primer tram de Marqués de Camp, on es presentarà SALT, de la companyia *Fil d’Arena, a les 19.30 hores. Tres dones en escena que combinen força i sensibilitat amb dansa acrobàtica.

A les 20.15 hores, en el tercer tram de Marqués de Camp, Companyia improvisada i teixit col·lectiu presentaran KUSUZHI, una proposta que explora nous llenguatges incorporant el vocabulari de les arts marcials al treball de duo.
Seguirà aquest espectacle el ball social de swing i lindy hop, de l'escola Spirit La Marina Lindy Hop, en Marqués de Camp i a les 20.45 hores.

Com a colofó al festival, la companyia Maduixa oferirà Mulïer, un homenatge de dansa a totes les dones, interpretat per cinc ballarines. Serà a les 21 hores en la Plaça del Consell.

ocultar
Cultura Dénia celebra la segona edició del festival de dansa contemporània Dansant a la Marina
Pujar