17 de gener de 2020 17/1/20

El Club de Pilota Dénia celebra el 25é aniversari amb la publicació del llibre Dénia: el rovell de la pilota, d'Antoni Reig i Miquel Crespo

  La Sala de Plens de l'Ajuntament de Dénia es va omplir anit amb motiu de la presentació del llibre Dénia: el rovell de la pilota, un treball d'Antoni Reig i Miquel Crespo editat pel Club de Pilota Dénia amb motiu del 25é aniversari. Van participar en la presentació, a més dels autors, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, el president del Club de Pilota Dénia, Vicent Crespo, i el llegendari jugador de pilota Antoni Reig Ventura, Rovellet, acompanyats en la taula pel secretari del club, Pepe Moll.

  El títol del llibre 'reconeix el lligam històric i profund de la nostra ciutat amb el joc de pilota i homenatja, alhora, als llegendaris jugadors deniers de la família Rovell ', segons va assenyalar l'alcalde. Grimalt va felicitar el Club de Pilota Dénia i va recordar que des de fa 25 anys 'és el motor de la pràctica d'este esport a la ciutat i ha contribuït a la seua promoció i creixement amb accions com la recuperació de l'antic trinquet Vista Alegre a principis dels anys 90, la posada en marxa de l'Escola Esportiva Municipal de Pilota, fa ara 20 anys, l'organització de campionats i trofeus locals i del circuit professional i l'impuls per a la creació de l'actual trinquet El Rovellet de Dénia '.

  La publicació, com va explicar el president del club denier, Vicent Crespo, 'naix per a deixar constància de l'esforç fet durant estos 25 anys i, a més, vam decidir ampliar-lo contant la història del nostre president honorífic, Antoni Reig Ventura, Rovellet, i la història de la pilota a Dénia '.

  Dénia: el rovell de la pilota desgrana amb textos i imatges la història del joc de pilota a la ciutat, els orígens de la qual no podem datar però que comença a estar documentada fa més de 400 anys, amb constància que al 1613 hi existia l'anomenat Trinquet dels porxos just on hui en dia estan els porxos de l'ajuntament.

  El llibre, a més, és la història de tres grans jugadors de pilota pertanyents a la família Rovell, lligada a Dénia des del segle XIX i un homenatge a altres coneguts jugadors de Dénia i la Marina Alta, als trinquets i trinqueters de la ciutat i al Club de Pilota que des de fa un quart de segle s'ocupa que Dénia continue sent el rovell de la pilota.

  ocultar
  El Club de Pilota Dénia celebra el 25é aniversari amb la publicació del llibre Dénia: el rovell de la pilota, d'Antoni Reig i Miquel Crespo
  Pujar