5 de desembre de 2020 5/12/20

Cs demana traslladar les competències climàtiques a Economia i Política Territorial i que Mollà se centre en agricultura

Cs demana traslladar les competències climàtiques a Economia i Política Territorial i que Mollà se centre en agricultura - (foto 1)

    Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha proposat traslladar les competències d'Emergència Climàtica a les conselleries d'Economia Sostenible i Política Territorial perquè la d'Agricultura es dedique exclusivament a solucionar els problemes del sector. Així ho ha anunciat el diputat Emigdio Tormo, qui ha afirmat que “és fonamental que Medi Ambient tinga més rellevància i no estiga adscrit només a un sector econòmic, al mateix temps que agricultura, desenvolupament rural i pesca tinguen més protagonisme”.

    El diputat de Cs ha explicat que “cada vegada hi ha més reptes en la lluita contra el canvi climàtic i en la supervivència de l'agricultura”, per la qual cosa ha considerat “essencial” dividir les competències i que “medi ambient, com a element transversal, ocupe un lloc estratègic en el Consell i estiga plenament integrat en cadascuna de les polítiques econòmiques”. “La composició actual ha generat algunes deficiències en la gestió, reflectides en les contínues queixes del sector agrari”, ha afegit.

    “Assumptes com el despoblament, la futura Política Agrària Comuna, la competència deslleial, la lluita contra les plagues, les inclemències meteorològiques, la modernització i competitivitat del sector i el sector pesquer haurien de copar la major part de l'agenda de la consellera Mireia Mollà”, ha subratllat Tormo, qui ha denunciat que “no sols això no és així, sinó que fins i tot han baixat les partides pressupostàries destinades a aquestes qüestions”.

    Per això, Cs ha registrat una Proposició No de Llei perquè la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica passe a denominar-se Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Rural.

    Pujar