26 de novembre de 2020 26/11/20

Cs demana la compareixença de Soler perquè done explicacions en el ple dels acords aconseguits en el CPFF

Cs demana la compareixença de Soler perquè done explicacions en el ple dels acords aconseguits en el CPFF - (foto 1)
  • Ruth Merino lamenta que la reivindicació del Consell es converteix en submissió i exigeix una reforma urgent del finançament

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha sol·licitat la compareixença del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, perquè done explicacions en el Ple del Parlament sobre els acords aconseguits en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). Així ho ha avançat la portaveu adjunta de Cs Ruth Merino, qui ha criticat que “el tripartit no aconseguira un compromís per a reformar el sistema de finançament autonòmic i per a cobrar l'IVA que ens correspon”.

Sobre aquest tema, ha denunciat que “la reivindicació es converteix en submissió quan arriben a Madrid” i ha mostrat la seua “preocupació” pels comptes públics, ja que “el dèficit i el deute continuen augmentant”. Per a Merino, és “urgent” que el Govern done un calendari de terminis per a solucionar l'infrafinançament valencià i poder pagar així l'educació, la sanitat i els serveis públics.

“L'obligació del Consell és explicar en seu parlamentària tots els detalls d'una reunió tan important per a la Comunitat Valenciana”, ha subratllat Merino, al mateix temps que ha considerat que “no té sentit debatre en la Cambra valenciana Proposicions No de Llei sobre l'IVA o el finançament sense conéixer de primera mà els aspectes concrets que es van tractar en el CPFF”

Pujar