elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El 40,7% dels valencians aparca el seu vehicle al carrer: saps quins problemes pot implicar?

El 40,7% dels valencians aparca el seu vehicle al carrer: saps quins problemes pot implicar?
  • La situació laboral, els ingressos i la naturalesa de l'habitatge determinen on s'aparca el vehicle

El 40,7% de les llars valencianes que compten amb un vehicle aparca al carrer o en un garatge que no està en el seu edifici. La xifra forma part d'una anàlisi independent realitzada per informesmecanicos.es, una web de peritatge d'automòbils, després d'analitzar les microdades de l'Enquesta de Característiques Essencials de la Població i els Habitatges de l'INE. El 59,3% restant sí que compta amb una plaça de garatge en el mateix edifici.

Sergio Arboledas, managing director d'informesmecanicos.es, ha contat que «els nostres perits solen identificar una sèrie d'avaries comunes en els vehicles que són aparcats al carrer i que depenen de la zona geogràfica. Per exemple, en localitats amb un clima molt fred i gelades freqüents poden aparéixer problemes de rendiment del motor. En climes càlids poden trobar-se deformacions i una major deterioració dels plàstics del quadre de comandament. En zones prop de la mar o amb molta humitat poden aparéixer òxids en els baixos del vehicle i problemes amb les connexions elèctriques».

Arbredes ha explicat també que «a més del clima, un cotxe que “dorm” al carrer està exposat a possibles esgarrapades, excrements d'ocells i rosegadors que podrien danyar el vehicle, reduint el seu valor en cas de venda. Això, és clar, a més de la possibilitat que el cotxe siga forçat o robat».

Les circumstàncies personals dels membres de la llar són una causa clau a l'hora de comptar amb plaça de garatge en el mateix edifici, o no.

D'aquesta manera, mentre el 45,4% de les llars valencianes amb rendes inferiors als 1.000 euros al mes disposa de garatge en el seu edifici, en el cas de les rendes entre 3.000 i 5.000 euros aquest percentatge ascendeix al 73%.

El poder adquisitiu és, per tant, determinant a l'hora de disposar d'una plaça d'aparcament en la mateixa propietat.

El nombre de persones que viuen en la llar és també determinant: el 58,7% dels habitatges amb un únic membre en la llar aparca en el mateix edifici, xifra que creix en paral·lel al nombre de membres. En el cas de les llars formades per quatre persones, aquesta mateixa estadística és del 66,9% a la província de València.

A més, la situació laboral de les persones de la llar té també una influència en la qüestió que ens ocupa. Per exemple, el 45,7% de les llars amb tots els seus membres en atur pot aparcar en el mateix edifici, xifra que ascendeix al 63,2% en el cas de les llars en els quals tots els seus membres tenen treball.

Sergio Arboledas, managing director d'informesmecanicos.es, creu que «les famílies amb fills tenen una major necessitat de disposar del seu vehicle de forma més immediata, d'aquí ve que solguen tindre una plaça de garatge en el seu edifici. També és clar que la part econòmica influeix i que les persones amb menys capacitat acaben per aparcar al carrer o llogant una plaça, encara que siga en un altre edifici. Sempre cal tindre en compte que un vehicle que “dorm” a la intempèrie és un vehicle que a la llarga està més desgastat. ‘On ha estat aparcat el cotxe?’ és quasi una pregunta obligatòria en comprar un vehicle de segona mà».

Pujar