elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El 40% dels joves espanyols creu que són els culpables de la segona ona del COVID-19

El 40% dels joves espanyols creu que són els culpables de la segona ona del COVID-19
  • Les dades de la pandèmia confirmen que l'edat mitjana de les persones afectades ha canviat i ara són els joves de 20 a 24 anys els més que més pateixen les infeccions

Des que la pandèmia del COVID-19 va irrompre en la vida de tots els espanyols, res ha tornat a ser el mateix.

El 2020 ha vingut carregat d'emocions fortes perquè ningú pensava que anava a viure un confinament en les seues llars durant una mica més de dos mesos i mig.

Tampoc es podia esperar que un país acumule una quantitat de morts tal alta a causa d'un virus. Res era predictible, de la mateixa manera que ara tampoc ho és el futur immediat.

Després de diversos mesos convivint amb el Coronavirus, les persones han passat per innombrables fases i estats d'ànim, la qual cosa fa encara més difícil intentar saber què ocorrerà amb l'inici del 2021.

Ara, en el punt en el qual es troba la situació epidemiològica a Espanya, són les persones joves els qui es troben en el punt de mira de la societat per incomplir les mesures de prevenció perquè la dificultat no augmente.

Diàriament ens trobem amb actuacions policials que desmantellen festes il·legals d'una gran quantitat de joves, locals d'oci nocturn oberts en la clandestinitat o manifestacions en xarxes socials que res tenen a veure amb aportar perquè tot millore.

Tot això, inevitablement, està protagonitzat per joves, encara que per descomptat que no tots.

La minoria que opta per no complir les normes, a més de saber que pot contribuir a infectar a alguna persona major o de risc i causar-li greus conseqüències, fa soroll en una societat que després de mesos de pandèmia ja s'ha adonat i condemna aquestes actuacions deplorables, siguen de joves o de qualsevol edat.

Cert és que la franja d'edat dels 16 als 25 anys protagonitza la majoria de les conductes negatives, sembla que dins d'aqueixes minories no estan per la labor d'adaptar-se a les noves normes del dia a dia.

Adaptar-se s'han adaptat totes i cadascuna de les situacions que abans enteníem com a normals i que en aquests moments cal modificar per a no seguir la cadena de contagis massius.

Col·legis, universitats, dispositius policials, restaurants, comerços, tot ha hagut d'adaptar-se al que va marcant la pandèmia.

Segons un estudi realitzat per la web de joves i adolescents Red17.com, les dades d'infeccions confirmen que l'edat mitjana de les persones afectades ha canviat i ara són els joves de 20 a 24 anys els més que més pateixen les infeccions.

Això podria significar que, efectivament, poden ser els joves els que estan expandint el virus en l'actualitat.

 

Se senten culpables

Són els propis joves els qui ho reconeixen, quasi un 40% d'ells, encara que no tots.

Aquest 40% de la joventut creu fermament que són un dels punts de la societat espanyola que més ha contribuït a la segona ona del Coronavirus en la qual es troba el país.

Segons els enquestats per aquest portal, més d'un 80% dels joves menors de 25 anys veuen moltes possibilitats de millora en l'any vinent, així com nous propòsits de millora.

La principal preocupació dels joves en edat de treballar és el fet d'aconseguir o mantindre el seu lloc, encara que un 30% d'ells han aconseguit o mantingut el seu treball en aquest 2020, malgrat els contractes indefinits o les condicions laborals.

Pujar