27 de novembre de 2020 27/11/20

El S.O.S dels empresaris turístics: “No és acceptable que s'òbriguen col·legis i es pretenga tancar el turisme”

El S.O.S dels empresaris turístics: “No és acceptable que s'òbriguen col·legis i es pretenga tancar el turisme” - (foto 1)

  Els empresaris turístics de la Comunitat Valenciana asseguren estar travessant la major crisi de tota la seua història a causa de la pandèmia del coronavirus. Des que començarà la crisi sanitària fa ja huit mesos consideren que cap de les mesures impulsades han sigut eficaç i aquestes els impedeixen treballar en un escenari de relativa normalitat.

  “Europa i Espanya han perdut el nord amb les restriccions unilaterals que s'han pres sense criteris compartit i uniformes entre països que es consideren aliats econòmics i estratègics” lamenten des de HOSBEC, reclamant al mateix temps que es reactive la connectivitat aèria internacional “sense dilació”.

  En aquest sentit, els hostalers comparen la situació que viuen altres països com Amèrica i Agafava on si s'ha recuperat l'activitat aèria i acusen els governs europeus d'estar incorrent “una vegada i una altra en el mateix desordre i desconcert imposant quarantenes i bloquejant el trànsit aeri”.

  “No considerem com a acceptable que òbriguen col·legis, universitats, comerços i es pretenga tancar una activitat econòmica com és el turisme en totes les seues àrees tan important per a tots els països i per a la Comunitat Valenciana especialment” insisteixen, i recorden: “Més enllà de l'aspecte vacacional, el turisme és el principal sector exportador de béns i serveis d'Espanya pel que la seua situació impacta en l'economia de tot el país com estem comprovant”.

  Nova normalitat

  Des de HOSBEC insisteixen que les mesures preses en matèria de circulació aèria no han tingut conseqüència en el control de contagis, els quals han seguit a l'alça. “Aquest virus no distingeix entre turistes o residents, entre estar en un hotel o en la teua pròpia casa”. “Les úniques mesures eficaces per al control és el compliment estricte de les normes sobre ús de màscara, distanciament social i higiene”.

  La nova normalitat, assenyalen, és aprendre a conviure amb aquest virus en un ambient diferent al que estàvem acostumats, però segur i estable. Amb tot això, el sector hoteler posa damunt de la taula “l'experiència de gestió apresa durant aquests mesos perquè s'òbriga els ulls al fet que el turisme és una activitat tan segura com la vida ordinària de les persones, ni més ni menys”.

  Pujar