elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana presenta l'aliança Inndromeda als seus centres d'investigació

La Delegació del CSIC a la Comunitat Valenciana presenta l'aliança Inndromeda als seus centres d'investigació
  • El principal objectiu d'aquesta aliança és facilitar a empreses de qualsevol sector productiu de la Comunitat Valenciana que puguen implementar aquestes tecnologies habilitadores que van a definir el futur de la nostra economia i la nostra societat

  • Aquesta aliança ha estat promoguda per la Generalitat Valenciana, a través de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI). El CSIC forma part d'Inndromeda des de maig de 2021

 

La Delegació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) a la Comunitat Valenciana ha celebrat aquest matí una reunió per a presentar l'Aliança de Tecnologies Innovadores Inndromeda als centres del CSIC. Es tracta d'una associació sense ànim de lucre la missió de la qual és impulsar el desenvolupament i la implantació a la Comunitat Valenciana de tecnologies habilitadores definides com a potencials inductors d'innovacions disruptives per a l'economia i la societat. Aquesta aliança, ha estat promoguda per la Generalitat Valenciana a través de l'Agencia Valenciana de la Innovació (AVI). El CSIC forma part d'Inndromeda des de maig de 2021.

El principal objectiu d'aquesta sessió ha estat presentar el projecte Inndromeda, explicar les activitats que s'estan desenvolupant actualment i com els grups d’investigacions poden participar en les mateixes, així com rebre feedback per a millorar i dissenyar noves accions. La reunió ha consistit en una presentació seguida d’una conversació oberta sobre l'aliança i el networking.

En la reunió ha participat Juan Fuster, delegat institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana, i Óscar David Sánchez, director gerent d'Inndromeda. Tanmateix, a més de representants de diversos centres d'investigació del CSIC a la Comunitat Valenciana, també han assistit a la trobada Sandra Saiz i Ángel González, project manager i technology manager d'Inndromeda, respectivament.

Per la seua part, Óscar David Sánchez ha explicat que “Inndromeda viu un procés en evolució, idea principal del qual és convertir aquesta aliança en un instrument operatiu més, que aporte valor als seus socis i que oferisca oportunitats a curt i mitjà termini”.

Segons explica Sánchez, “el principal objectiu d'aquesta aliança és facilitar a empreses de qualsevol sector productiu de la Comunitat Valenciana, també del sector públic, que puguen implementar estes tecnologies habilitadores que van definir el futur de la nostra economia i la nostra societat. Així, Inndromeda tracta de dotar a les empreses d'un major avantatge competitiu i, en el cas del sector públic, d'una major eficiència en el seu funcionament”.

Participants d'Inndromeda

A més del CSIC, Inndromeda està composta per la UVEG; UPV, UJI; Universitat d'Alacant; UMH; Universitat Cardenal Herrera (CEU); Universitat Catòlica de València; FISABIO; Fundación Hospital General Universitario de Valencia; l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe; Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV); REDIT; Institut Tecnològic de la Informació i les Comunicacions (ITI); Institut de Biomecànica de  València (IBV); Institut Tecnològic Metalmecànic, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (AIDIMME); Institut Tecnològic de l'Energia (ITE); Institut Tecnològic de l'Embalatge, Transport i Logística (ITENE); Institut Tecnològic de Ceràmica (ITC); Institut Tecnològic del Calçat i Conexes (INESCOP); Associació d'Investigació de la Indústria Tèxtil (AITEX); Institut Tecnològic de l'Alimentació (AINIA); Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS); Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci (AIJU); FEMEVAL; i VALMETAL.

A més, són col·laboradors l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE); l'Associació Valenciana d'start-ups; la Xarxa d'Universitats Valencianes per al foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (RUVID); i el Col·legi Oficial d'Enginyers Informàtics de la Comunitat Valenciana (COIICV).

Pujar