elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs defensa que els agricultors puguen accedir als màxims avantatges fiscals en tota la Comunitat Valenciana

Cs defensa que els agricultors puguen accedir als màxims avantatges fiscals en tota la Comunitat Valenciana

    El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes Emigdio Tormo ha defensat que els agricultors puguen accedir a les mateixes rebaixes fiscals en igualtat de condicions en tots els municipis de la Comunitat Valenciana, “després que el Govern emetera una normativa per a les activitats agrícoles i ramaderes afectades per les circumstàncies excepcionals de l'estat d'alarma”.

    Segons ha explicat el parlamentari, “s'han creat greuges comparatius entre els productes agraris i ramaders, amb una disparitat de criteris que ha portat a situacions tan surrealistes com que una localitat, amb les mateixes característiques que el poble veí, tinga diferents índexs de rebaixa fiscal per a un mateix producte”. Per al diputat, “aquests barems són totalment incoherents i no tenen cap justificació clara, tal com també han denunciat la Unió de Llauradors i l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA)”.

    A més, Tormo també ha lamentat que “no es contemple en aquesta rebaixa fiscal les particularitats de certs cultius en la Comunitat Valenciana, com les hortalisses o el kiwi, els hivernacles dels qual van ser greument danyats en els temporals dels últims mesos”.

    De la mateixa manera, el portaveu d'Agricultura de Cs ha reclamat que se li done “un tractament fiscal especial” a aquelles zones que més van patir els efectes de la DANA durant la passada tardor i ha qualificat de “error” no incloure en el paquet de mesures als agricultors afectats per la Xylella fastidiosa a la província alacantina i als productors de raïm per a la producció de vi a Utiel-Requena i a Alacant.

    Pujar