30 de novembre de 2020 30/11/20

Debat d'investidura de Pedro Sánchez: així es desenvoluparà

Debat d'investidura de Pedro Sánchez: així es desenvoluparà - (foto 1)

  Aquest dissabte 4 de gener la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha convocat el Ple del Congrés per a celebrar el debat d'investidura de Pedro Sánchez, candidat a la Presidència del Govern. La sessió està prevista que arranca a les 9 del matí.

  Tal com recull el reglament de la cambra, el Ple d'investidura començarà amb la intervenció del candidat a la Presidència del Govern, que exposarà davant la Cambra el programa de l'Executiu que pretén formar i sol·licitarà al Congrés la confiança per a fer-lo.

  Una vegada conclosa la intervenció de Pedro Sánchez, la sessió se suspendrà per a reprendre's amb els representants dels grups parlamentaris. Els diputats que designe cadascun prendran la paraula de major a menor, excepte el grup al qual pertany el candidat a la Presidència, que el fa en últim lloc.

  Una llarga llista d'intervencions amb les quals es posarà fi a la primera sessió d'aquest debat d'investidura, i donarà pas en el matí del diumenge a una nova sessió durant la qual aquells portaveus que no hagen pres la paraula en la primera jornada tindran l'oportunitat de fer-ho.

  Serà llavors, quan es realitzarà la primera votació en la qual, cal recordar, el candidat socialista necessita el suport de la majoria absoluta de la Cambra, 176 escons, per a obtindre la confiança com a president del Govern.

  En cas de no obtindre-la – tal com està previst que ocórrega - es realitzarà una segona votació 48 hores després, el dimarts 7 de gener, en la qual s'entendrà atorgada la confiança si Pedro Sánchez obté el suport de la majoria simple dels diputats: més vots a favor que en contra.

  Pujar