30 de novembre de 2020 30/11/20

El turisme de Cullera tanca la millor Setmana Santa de l'última dècada

El turisme de Cullera tanca la millor Setmana Santa de l'última dècada - (foto 1)

  Com en els millors temps. Platges plenes, restaurants de gom a gom i hotels complets. El turisme de Cullera ha tancat la millor Setmana Santa de l'última dècada. La regidoria de Turisme que dirigix Javier Cantos ha fet balanç este matí del primer període vacacional fort de l'any que, segons les dades, consolida la recuperació del sector.

  Les xifres no deixen lloc a dubtes. L'ocupació mitjana dels allotjaments durant els dies festius s'ha situat en el 93 %, 23 punts per damunt de la de l'any passat. La majoria dels hotels van arribar a penjar el cartell de complet i no van poder acceptar més reserves d'última hora. Uns altres es van quedar a les portes de fer-ho.

  L'afluència registrada en el municipi no es recordava des de feia temps. Molts empresaris no han dubtat a assenyalar que els dies festius han sigut com un mini agost.

  Pel que fa als restaurants, els hostalers han manifestat la seua profunda satisfacció per l'alta afluència de clients. El president de l'associació local, Juan Femenía, ha declarat que «hem treballat com mai en estes dates» i a diferència dels anys anteriors s'ha percebut un lleuger augment en la despesa dels comensals. «Estem molt contents. Jo no recorde res igual des de l'any 90, que va ser molt bo», ha dit el dirigent dels hostalers.

  L'afluència es va notar també en el trànsit. Les entrades a Cullera, especialment la nord (A-38), es van col·lapsar des del dijous i en les hores punta va haver-hi fins a 40 minuts de retenció per a poder accedir a la ciutat, ha informat la Policia Local.

  Més visites als monuments

  Les visites al patrimoni també han crescut en comparació de l'any passat. Pel principal atractiu, el Castell, han passat de dimarts a diumenge prop de 1.800 persones, un 25 % més que en el mateix període vacacional del 2016. I açò malgrat el bon temps, que sol convidar als turistes a decantar-se més per anar a la platja.

  Precisament, una altra dada interessant és el d'ocupació de les platges. El servici de socorrisme, en funcionament durant l'abril en les zones més concorregudes, ha constatat que feia molt temps que no es veien tan plenes per estes dates, ha apuntat el regidor delegat de l'àrea, Salva Tortajada. Sens dubte, el bon temps i les altes temperatures han convidat als primers banys de l'any.

  Perfil del visitant

  Pel que fa al perfil del turista que ha visitat Cullera, en la seua majoria procedia de comunitats autònomes com ara Madrid i unes altres del nord d'Espanya. Però s'aferma la recuperació del turisme francòfon. En la Tourist Info destaquen la gran presència de francesos i belgues novament, però apunten al creixement del mercat alemany, l'anglés i en certa mesura l'holandés.

  Nous nínxols de mercat

  L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, s'ha mostrat satisfet pels resultats obtinguts i apunta diverses claus. D'una banda, el fet que la principal indústria local haja entrat en una senda de creixement, factor que després de dos anys llançant dades positives «és incontestable». «En eixe sentit, ha recordat que en 2014 l'ocupació a Cullera a penes va superar el 50 % en Setmana Santa i ara estem parlant pràcticament del doble».

  D'altra banda, argumenta el creixement del turisme internacional. «Estem penetrant en altres mercats que fins ara no ens eren propis i açò és un senyal més que positiu perquè aporten fortalesa al sector turístic local», ha manifestat. «Cullera ja no és solament una destinació per a turistes nacionals, també es convertix en un pol d'atracció per al turisme europeu», s'ha congratulat.

  Finalment, Mayor ha volgut ressenyar el fet que l'oferta de platja del municipi «ja no és l'única que ven» atés que el turista percep que disposa de més atractius, com la gastronomia i el patrimoni, «la qual cosa demostra l'èxit de l'aposta per la diversificació».

  El cap de setmana que ve, amb l'inici de les Festes Majors i la celebració de Sant Vicent Ferrer, a Cullera també s'espera molta afluència. De fet, enguany el consistori ha dissenyat una programació enfocada com a atractiu turístic amb concerts com els de Fangoria, Nancys Rubias, Manu Tenorio o Aspencat.

  Pujar