elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rècord històric de contractació juvenil en l'Ajuntament de Cullera

Rècord històric de contractació juvenil en l'Ajuntament de Cullera

  L'aposta de l'Ajuntament de Cullera i la Generalitat pel foment de l'ocupació entre els jóvens s'ha tornat a materialitzar hui amb la incorporació de 27 nous treballadors menors de 30 anys a la plantilla municipal, la major contractació d'estes característiques a benefici d'este col·lectiu mai duta a terme pel consistori.

  Es tracta dels seleccionats a través del programa Avalem Joves, persones amb i sense formació, que han obtingut una oportunitat per a formar-se i treballar en l'Administració local cullerenca amb un contracte d'un any de durada.

  L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, els ha rebut este matí en el saló de plens i els ha donat la benvinguda. La majoria són veïns de Cullera i reforçaran àrees clau del consistori com ara Serveis Exteriors, l'Agència de Desenvolupament Local, Urbanisme, Serveis Socials, Medi Ambient, Educació, Cultura, Patrimoni o Informàtica entre d'altres.

  Solament enguany el consistori invertirà prop d'un milió d'euros en programes de contractació dirigits a persones menors de 30 anys. Esta quantia unida als més de 400.000 euros de la borsa social d'ocupació, els programes de beques municipals remunerades, els diversos plans subvencionats de contractació, l'ampliació de la plantilla de Serveis Socials o la borsa d'ocupació dels aparcaments d'estiu fan que Cullera dedique en estos moments més de 2 milions d'euros a foment de l'ocupació.

  «Es tracta d'una xifra rècord en la història del nostre municipi», remarca l'alcalde, «perquè hem passat d'un govern que dedicava zero euros a ocupació juvenil a un altre que està bolcant tots els seus esforços en este camp de la mà de la Generalitat Valenciana».

  Cullera acaba de rebre prop de 268.000 euros del programa EMCUJU de la Generalitat amb el qual ha contractat a 15 jóvens qualificats d'entre 16 i 30 anys durant dotze mesos. La selecció s'ha realitzat a través d'una oferta genèrica del Servef.

  Al pressupost anterior se li sumen els prop de 182.000 euros del programa ENCUJU que ha permés la contractació de 12 jóvens no qualificats. Ambdues subvencions provenen del Fons Social Europeu.

  Recentment, Cullera també ha iniciat un taller d'ocupació per a formar 10 alumnes de jardineria. Els jóvens de la localitat treballen des del passat mes de maig en el manteniment de jardins i zones verdes, projecte que s'emmarca en el programa t'Avalem, cofinançat pel Servef. Té un any de durada i combina formació amb pràctica professional. La inversió en este programa ascendix a 240.000 euros.

  Gir de 180 graus

  Este matí, en la jornada de benvinguda dels contractats, el primer edil ha comentat el gir de 180 graus que han donat les polítiques de foment de l'ocupació juvenil per part de l'ajuntament en els dos últims anys.

  L'increment en la inversió i l'aposta pels jóvens els permetrà tindre accés a una primera ocupació i adquirir experiència laboral per al seu futur professional.

  Pujar