20 de setembre de 2020 20/9/20

Música d'arrel valenciana en el IV Festival Marítim de Cullera

Música d'arrel valenciana en el IV Festival Marítim de Cullera - (foto 1)
  • El Diluvi, El Tio la Careta, Els Catarres i La Fúmiga sonaran en el marc de les Festes Majors 2019

L'ajuntament ha donat a conéixer els grups que participen en la quarta edició del Festival Marítim de Cullera. El Diluvi, El Tio la Careta, Els Catarres i La Fúmiga actuaran el pròxim 28 d'abril a partir de les 22.30 hores en el pàrquing de la Rada.

El festival està emmarcat dins de la programació de les Festes Majors de Cullera 2019 i promet una bona dosi de música en valencià, no solament pel que fa a la llengua sinó també per la tradició i marcada arrel valenciana que es reflectix en molts dels temes que sonaran.

El Diluvi és un grup de música moderna que fusiona cúmbia, reggae, rumba i folk i usa instruments de la zona mediterrània com la guitarra flamenca, el guitarró, l'acordió diatònic, la bandúrria, el violí i percussions de tot tipo. El Diluvi aprofita el Festival Marítim de Cullera per a presentar el seu quart disc d'estudi, ‘Junteu-vós’.

El Tio la Careta també usa la fusió d'estils per a aconseguir el seu so, un mestissatge entre el rock, el funky, el ska i el reggae. Entre els seus últims treballs es troba el doble CD ‘Grita– Rebélate’ amb un missatge molt clar, clamar contra les injustícies.

D'altra banda, Els Catarres és un grup pop-folk format pels barcelonins Èrik Vergés, Jan Riera Prats i Roser Cruells, guanyadors de dos premis Enderrock 2019. El seu últim disc es titula ‘Tots els meus principis’.

El quart i últim participant és La Fúmiga, un grup d'orige alzireny que es caracteritza, en paraules seues, per una energia desbordant que no deixa indiferent a ningú i per pujar la cultura de carrer a l'escenari.

El regidor de l'àrea, Pere Manuel, destaca el gran ambient festiu que habitualment acompanya a estos grups i l'oportunitat de poder gaudir de música en valencià i en directe.

L'entrada és gratuïta i s'espera un èxit similar al d'anys anteriors, amb assistència de públic local i visitants amants de la música amb arrel valenciana.

 

 

Pujar