29 de setembre de 2020 29/9/20

Nou mesos de llista d'espera per a exposar en la Casa de l'Ensenyança

Nou mesos de llista d'espera per a exposar en la Casa de l'Ensenyança - (foto 1)
  • La nova sala d'exposicions de Cullera atrau els artistes durant els seus primers sis mesos de vida / 7.000 visitants han passat per alguna de les mostres

MÉS FOTOS
Nou mesos de llista d'espera per a exposar en la Casa de l'Ensenyança - (foto 2)
Nou mesos de llista d'espera per a exposar en la Casa de l'Ensenyança - (foto 3)

Durant anys Cullera ha estat òrfena d'un espai digne per a realitzar exposicions rotatòries. El nou govern municipal va decidir fa ara un any acabar amb esta manca i ha habilitat part de la planta baixa de la Casa de l'Ensenyança com a sala de mostres.

Sis mesos després de la seua obertura, podria afirmar-se que l'èxit és inqüestionable. Prova d'açò és l'enorme interés suscitat tant entre els artistes com entre el públic. Actualment, hi ha una llista d'espera de més de nou mesos per a poder exposar en este emblemàtic edifici. De fet, la programació està coberta fins a la primera quinzena de juny del 2017.

La regidora de Patrimoni Històric i Museus, Amparo Jover, ha assenyalat que «encara que sabíem que hi havia molt d'interés per a exposar a Cullera, la veritat és que la demanda ha desbordat les nostres previsions».

La Casa de l'Ensenyança, que també alberga el museu faller, va començar a funcionar com a sala de mostres a l'abril. Des de llavors han passat per ella més de 7.000 visitants gràcies a exposicions de les més diverses disciplines, des de mostres de ceràmica fins a indumentària valenciana passant per fotografies de Cullera o un repàs a la Primera Guerra Mundial. Ara mateix acull la mostra «l'Allioli de Maria».

El Museu Faller també ha cridat l'atenció de veïns i turistes amb un degoteig constant de visitants. A més, s'ha integrat en una xarxa valenciana junt amb altres museus fallers de la Comunitat.

«Els cullerencs tenien fam de cultura en majúscules i estan responent d'una forma magnífica», es congratula Jover, qui a més es felicita perquè l'històric edifici de la Casa de l'Ensenyança haja «ressuscitat» com un dels centres neuràlgics de la cultura a Cullera.

La inversió en infraestructures culturals és palesa per part de l'actual equip de govern en poc més d'un any. A més de condicionar la Casa de l'Ensenyança, s'ha rehabilitat la planta baixa de la Fonda com a espai social multiusos per a conferències o exposicions. En estos moments també s'està reformant el saló d'actes i hall de la Casa de la Cultura.

En només un any l'esforç inversor per a habilitar nous espais culturals o rehabilitar els ja existents ha sigut important, ja que per al govern progressista de Cullera recuperar la cultura i dignificar-la és una de les seues màximes prioritats.

Pujar