4 de desembre de 2020 4/12/20

Mayor exigix abordar esta legislatura l'infrafinançament dels municipis turístics

Mayor exigix abordar esta legislatura l'infrafinançament dels municipis turístics - (foto 1)
  • Aprofita l'acte de lliurament de les Banderes Blaves per a recordar l'esforç que representa per a les arques municipals la prestació d'estos servicis

MÉS FOTOS
Mayor exigix abordar esta legislatura l'infrafinançament dels municipis turístics - (foto 2)

El turisme és el motor econòmic de la Comunitat Valenciana i mantindre els nivells d'excel·lència per a atraure visitants representa un cost que han d'assumir en gran part els municipis. Localitats que, no obstant això, patixen infrafinançament, ja que els pressupostos autonòmics o de l'Estat no reconeixen esta particularitat. L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha alçat de nou hui la veu per a demanar la fi d'esta «discriminació».

Ho ha fet durant l'acte de lliurament de les Banderes Blaves de la Comunitat Valenciana que ha tingut lloc este matí a Cullera. El primer edil considera que esta legislatura ha de ser la que aborde esta problemàtica en la qual ja es va començar a treballar durant l'anterior mandat amb l'elaboració de l'esborrany de l'Estatut del Municipi Turístic.

Per això ha apel·lat a les Administracions superiors perquè siguen conscients de l'esforç que representa per a les arques municipals mantindre distintius com les Banderes Blaves, matèria en la qual la Comunitat Valenciana és líder a Espanya i que representa un fet diferencial respecte a altres destinacions turístiques competidores.

Cullera és un referent, ja que ostenta sis banderes blaves i és el tercer municipi en la classificació autonòmica. La intenció és ampliar-les en els anys pròxims, però per a això cal una inversió que ix del contribuent local. Un «esforç» que beneficia al conjunt del sector turístic però que recau sobre la butxaca dels cullerencs, ha remarcat.

En la Comunitat Valenciana onejaran enguany un total de 150 Banderes Blaves, un 22,5 % de totes les concedides a Espanya. Els criteris de concessió per a platges són cada any més exigents en relació al compliment dels estàndards de qualitat ambiental en el municipi; també pel que fa a servicis per als usuaris de les platges i el nivell de seguretat per als banyistes. Això fa que l'esforç dels ajuntaments per a mantindre els guardons siga cada vegada més gran.

La concessió de les Banderes Blaves l'efectua la Fundació d'Educació Ambiental (FEE), que a Espanya està representada per l'Associació Ambiental i del Consumidor (ADEAC). La Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, a través de la Direcció General de l'Aigua, dóna suport i col·labora amb ADEAC acreditant la qualitat Excel·lent de l'aigua dels arenals valencians i el compliment dels criteris Bandera Blava per part de platges i ports esportius candidats durant la temporada de bany.

A l'acte de lliurament de hui han assistit representants dels municipis guardonats així com el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Francisco Javier Quesada i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Pujar