elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les lletres de Cullera compleixen 50 anys: la seua història i un sabotatge

Les lletres de Cullera compleixen 50 anys: la seua història i un sabotatge
  • Un escultor visionari va tindre la idea de pintar amb lletres monumentals el nom del municipi com a reclam turístic

Si has anat a Cullera, a València, t'haurà sorprés veure a la part alta de la muntanya escrit en lletres monumentals el nom del municipi. Tot a l'estil de Hollywood.

Perquè aquestes lletres estan d'aniversari en complir-se 50 anys des que un grup intrèpid es pujara pel cap alt alt de la muntanya per a pintar les lletres sobre la muntanya.

Per a celebrar aquesta efemèride, l'Ajuntament de Cullera ha posat a punt les lletres perquè lluïsquen el més boniques possibles. I per a això s'ha netejat tota la superfície de les lletres, retirant els matolls secs, emplenant les lletres i pintant-les de blanc.

Va ser l'any 1973 quan un grup d'homes, liderats per l'escultor Enrique Torres, qui va idear les lletres, van decidir posar-se a la feina per a pintar en el més alt la paraula Cullera com a reclam turístic per a totes les persones que usaven l'AP-7 de camí a les platges de la Marina.

Amb el cartell, aquest artista va pensar que als turistes els podria picar la curiositat i es desviaren cap a les platges de la Ribera Baixa.

Unes deu persones formaven el grup dels autors del cartell i alinear les lletres no degué ser tasca fàcil. Per a això baixaven fins a la carretera de Favara i miraven com anaven els treballs.

Dènou anys d'un sabotatge

En 2004, on està el nom de Cullera va aparéixer la paraula ‘Colobra’. Un grup de desconeguts es van pujar a l'alt amb llençols blancs i, amb nocturnitat, van canviar de Cullera a Colobra.

Quan va començar el dia la sorpresa se la van emportar els conductors que van veure el canvi de nom. La Policia Local va haver de pujar per a retirar els llençols.

Culebra
Culebra

Pujar