elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera retira 20.000 quilos de residus i canyes arrossegades pel temporal ‘Filomena’

Cullera retira 20.000 quilos de residus i canyes arrossegades pel temporal ‘Filomena’
  • La ràpida actuació dels serveis municipals permet que els arenals de les platges del sud tornen a lluir el seu estat natural en poc més d’una setmana

MÉS FOTOS
Cullera retira 20.000 quilos de residus i canyes arrossegades pel temporal ‘Filomena’ - (foto 2)
Cullera retira 20.000 quilos de residus i canyes arrossegades pel temporal ‘Filomena’ - (foto 3)
Cullera retira 20.000 quilos de residus i canyes arrossegades pel temporal ‘Filomena’ - (foto 4)

Els serveis municipals de l’Ajuntament de Cullera ja han retirat entorn a 20.000 quilos de canyes, plàstics i altres residus que s’acumularen a les platges del sud del municipi com a conseqüència del temporal ‘Filomena’.

«Sempre que patim un temporal l’empremta que ens deixa, sobretot a la zona de les platges del sud, és en forma de restes de canyes i brutícia», explica el regidor de Platges, Salvador Tortajada.

«És una problemàtica que coneixem i de la qual ja estem sensibilitzats i per això ràpidament activem el protocol de supervisió de danys i el dispositiu especial de neteja per agilitzar al màxim els serveis i que tot torne a la normalitat quan abans», detalla Tortajada.

Cal assenyalar que sempre que s’esdevenen episodis de forts temporals les platges del sud veuen afectats els seus arenals, ja que acumulen tots els residus que s’arrosseguen al llarg del cabdal del riu Xúquer fins la seua desembocadura.

De fet, esta ràpida actuació ha permés restablir les platges en poc més d’una setmana des que ‘Filomena’ colpejara el litoral cullerenc. Precisament, l’edil Tortajada ha manifestat que al llarg d’esta setmana els arenals estaran condicionats en plenitud perquè puguen exhibir el seu estat natural.

La retirada d’estes vint tones de residus ha estat a càrrec d’operaris municipals i de diversa maquinària. Tots estos s’han dipositat a l’ecoparc.

Pujar