elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera reconeix a les seues falles pel seu compromís amb el medi ambient

Cullera reconeix a les seues falles pel seu compromís amb el medi ambient

  L'Ajuntament de Cullera va entregar ahir a les comissions falleres locals el diploma que avala el seu compromís amb el Pacte per la Sostenibilitat, una iniciativa impulsada pel consistori i la Diputació de València.

  L'ajuntament reconeix així la implicació mediambiental de les quinze falles de Cullera, La Bega, Sant Antoni de la Mar, Passeig-Mercat, Plaça d’Espanya, Raval de Sant Agustí, Taüt, El Canet, Plaça Mongrell, Av. del País Valencià, Port, El Raconet, Plaça Alboraia, Rei En Jaume I, Xúquer i Bulevar.

  El regidor de l'àrea de Medi ambient, Hugo Font, va ser el responsable d'entregar els diplomes junt amb un estendard del Pacte de Sostenibilitat. ‘La importància de la iniciativa radica en la conscienciació sobre l'enorme generació de residus durant èpoques festives i la gran visibilitat que poden atorgar les falles a les problemàtiques mediambientals’.

  En l'acte també van estar presents el regidor de Falles, Javier Cerveró, i la presidenta de la Junta Local Fallera (JLF), Susi Melià.

  El pacte vol implicar activament els fallers en la correcta gestió de residus durant les festes i la importància de conciliar les falles i la sostenibilitat. La iniciativa promociona el consum sostenible i l'adopció de mesures per a combatre i compensar el canvi climàtic.

  Altres compromisos són conscienciar sobre la importància del respecte veïnal i la convivència ciutadana, posant l'accent principalment en la contaminació acústica.

  El compromís també busca complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides i millorar els beneficis socials de la festivitat.

  Falla sostenible Ciutat de Cullera

  L'ajuntament també va entregar el reconeixement ‘Falla sostenible Ciutat de Cullera’ a la Bega i Rei en Jaume I. Ambdues van col·laborar activament en les labors de diagnòstic d'hàbits en els casals fallers en relació a temes com a neteja, reciclatge, ús de plàstics, organització de tallers i activitats mediambientals o consum d'aigua, llum i contaminació acústica.

  Pujar