19 de setembre de 2020 19/9/20

Cullera espera en Sant Joan la major afluència de visitants dels últims anys

Cullera espera en Sant Joan la major afluència de visitants dels últims anys - (foto 1)

  Cullera celebra amb magnificència la nit de Sant Joan. La festivitat cau en cap de setmana i la localitat turística espera la major afluència de visitants dels últims anys. El consistori vol que este fet repercutisca positivament en el sector turístic i per açò ha planificat activitats per a dinamitzar la platja durant estos dies.

  Com a gran novetat, l'ajuntament i la Penya Els Guapos han decidit que la tradicional foguera que es plantava en la zona del carrer 25 d'Abril se situe enguany al final de l'avinguda Blasco Ibáñez, al costat de la font de l'Oasi en el passeig marítim. Es pretén així donar més visibilitat al monument i concentrar en esta zona les activitats programades.

  A més, la regidoria de Turisme ha previst per al dissabte 24 una festa remember a partir de les 22.30 hores en l'Oasi. La discomòbil, a benefici de la protectora Esperança Animal, comptarà amb l'actuació estel·lar de dos dels DJ més populars del municipi, Quilo i Paco Ibáñez.

  Prèviament, des de les 18 hores i fins a les 21 hi haurà una sessió musical de 'tardeo' en la mateixa zona i inflables per als més xicotets. La cremà del monument tindrà lloc a la 1 de la matinada.

  Repartiment de llenya

  La major afluència de personal s'espera per a la nit del divendres 23. Per segon any consecutiu, el consistori repartirà la llenya per a encendre les fogueres en la platja, autoritzades entre l'edifici Arensol i l'hotel Sicania. Hi haurà sis punts per a arreplegar-la: Arensol, Caminàs, Cabanyal, Oasi, Ferrobús (al costat del Burguer King) i la Gelateria Pistacho.

  El repartiment s'iniciarà a les 20 hores i estarà amenitzat per una de les xarangues més populars del moment, els cullerencs Kriptonita. L'agrupació musical recorrerà el passeig marítim per tots els punts de repartiment i omplirà de música la façana marítima.

  A partir de les 22.30 hores hi haurà discomòbil organitzada per la Penya Els Guapos en l'Oasi i eixe mateix dia a la vesprada des de les 18.30 hores al final de l'avinguda Blasco Ibáñez els més xicotets podran gaudir de la festivitat amb castells inflables.

  Dispositiu especial

  La Policia Local s'encarregarà de controlar els accessos a la platja. Fonts municipals han insistit que els assistents hauran d'utilitzar la llenya repartida per l'ajuntament, que ja està preparada sense elements metàl·lics que puguen causar danys a posteriori. D'esta forma es garantirà la seguretat dels usuaris de la platja, ja que les fustes del consistori no porten claus ni objectes punxants. Per això s'apel·la a la responsabilitat dels usuaris per a evitar lamentar danys.

  Així mateix, per segon any consecutiu està prohibit entrar amb alcohol a la platja com a mesura de prevenció, destaquen des de la Policia Local cullerenca.

  Després de la festa, el consistori posarà en funcionament un dispositiu especial de neteja de platges des de les 4.30 hores de la matinada per a deixar-les en perfecte estat a primera hora del matí.

  Pujar