elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera celebra el Dia del Migrant amb el pla d'integració com a repte

Cullera celebra el Dia del Migrant amb el pla d'integració com a repte
  MÉS FOTOS
  Cullera celebra el Dia del Migrant amb el pla d'integració com a repte - (foto 2)

  Cullera va celebrar este dijous per primera vegada el Dia Internacional del Migrant, una jornada marcada per la recent aprovació del pla municipal d'integració, el principal repte de la localitat en matèria d'immigració de cara als pròxims anys.

  L'alcalde, Jordi Mayor, va posar en relleu en la seua intervenció l'aposta de la ciutat per les polítiques que fomenten la convivència entre ciutadans de diferents orígens. La multiculturalitat és una realitat a Cullera des de fa dècades i ara el govern local ha volgut dotar al consistori d'una mediadora intercultural que ajude als nouvinguts a integrar-se en la societat cullerenca, va assenyalar la màxima autoritat local.

  Mayor també va ressaltar la tasca portada a terme des de fa dècades en la localitat per part de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR), que compta amb un centre d'acolliment. «Moltes de les famílies que van arribar a Cullera fugint de l'horror i sense ni tan sols saber parlar el nostre idioma, hui ja són cullerencs, parlen valencià o castellà i els seus fills se senten tan d'ací com els que més», es va enorgullir.

  Cullera, que s'autodeclarà ciutat d'acolliment fa dos anys «malgrat l'oposició d'alguns grups polítics», va retraure l'alcalde, «és una mostra de ciutat integradora». La prova, va argumentar, «és que mai ha sigut notícia cap problema de convivència».

  Crisi humanitària

  El Dia Internacional del Migrant va servir per a la reescenificació de l'obra 'Les veus de la frontera', interpretada per alumnes de l'IES Blasco Ibáñez. En ella, es crida l'atenció sobre el drama dels refugiats i la crisi humanitària del Mediterrani. La interpretació va captivar al públic, que va aplaudir el missatge crític amb el qual els estudiants tracten de sacsejar la consciència d'una societat moltes vegades immune davant esta tragèdia.

  També va haver-hi espai per a les exhibicions folklòriques. Grups d'Argentina, Bolívia i altres països sud-americans van escenificar en l'Auditori Municipal balls típics que van animar al públic.

  La jornada va comptar amb la participació de la sotsdirectora de la Direcció general d'Inclusió, Marta Echevarría Llombart i del cònsol general del Marroc, Abdel Illah Idrissi.

  Pujar