23 d’octubre de 2020 23/10/20

Cullera celebra este dissabte el I Concurs Inclusiu Internacional de Paelles

Cullera celebra este dissabte el I Concurs Inclusiu Internacional de Paelles - (foto 1)
  • Comptarà amb participants vinguts d'Escòcia, Anglaterra i tota Espanya, recolzats per restauradors valencians

Mostrar les capacitats laborals de les persones amb discapacitat intel·lectual. Amb esta premissa naix el I Concurs Inclusiu Internacional de Paelles, organitzat per Trust Rugby International (TRI) en col·laboració amb l'Ajuntament de Cullera. L'esdeveniment s'emmarca en III Festival Internacional de Rugbi Inclusiu que se celebra este cap de setmana en la capital turística de la Ribera.

Els participants en este esdeveniment esportiu elaboraran una paella valenciana per a deu comensals seguint les instruccions dels xefs dels restaurants inscrits en la competició. Dividits per equips, tindran una hora per a elaborar la recepta.

Amb este repte no solament es contribuirà a donar visibilitat als entorns de treball inclusius, sinó també a donar a conéixer fora d'Espanya un dels plats més emblemàtics de la gastronomia valenciana.

Entre els restaurants inscrits es troben l'Ulisses Piga, Casa Salvador, El Blanco, Ricardo, El Boga, Javimar, La Granja, Los Olivos, Mar de Oro, Cafetería Alcalá, Pizza d’Or, Tapa2, Ca Picanterra, Eliana Albiach i Casa Ramón.

L'activitat compta amb la implicació de les regidories d'Esports, Turisme i Igualtat. El responsable d'Esports, Javier Cerveró, ha posat de manifest el suport municipal a l'esport inclusiu amb este tipus de festivals i ressalta que l'esport de base i igualitari són dos pilars de la política esportiva municipal.

Per la seua part, Débora Marí, regidora de Turisme i Promoció Econòmica, ha agraït la implicació del sector hostaler local en una iniciativa que «subratlla l'aposta de Cullera per ser una destinació turística inclusiva».

D'altra banda, Marta Tur, edil d'Igualtat, manifesta que la inclusió del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i la seua inserció en el món laboral són «fonamentals» per a aconseguir una societat igualitària a tots els nivells «en les quals totes les persones gaudisquen de les mateixes oportunitats sense cap mena de discriminació».

El concurs gastronòmic tindrà lloc el dissabte 7 de setembre a les 20 hores en el passeig Doctor Alemany de Cullera.

Gastronomia i esport per la inclusió

El III Festival Internacional de Rugbi inclusiu se desenvolupa del 6 al 8 de setembre. Serà el dissabte 7 quan es disputen els partits en el camp municipal Juan Palomares Corella en horari de 15.30 a 19 hores.

El festival convertix per tercer any consecutiu a Cullera en capital de la integració, amb la participació de persones amb i sense discapacitat i sense cap distinció per sexes.

Pujar