elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cullera es bolca en la lluita contra l'atur i impulsa un altre pla de formació amb 300.000 €

Cullera es bolca en la lluita contra l'atur i impulsa un altre pla de formació amb 300.000 €

  L'Ajuntament de Cullera ha llançat un nou programa de formació per a l'ocupació, dirigit a jóvens i persones amb algun tipus de discapacitat. Es tracta del CREC, dotat amb vora 300.000 euros cofinançats pel Fons Social Europeu i el consistori.

  Mitjançant esta acció es podrà contractar un total de 38 persones a les quals se'ls formarà en diverses especialitats al mateix temps que perceben un salari-beca.

  Concretament, es desenvoluparan tres programes formatius en les àrees d'informàtica (creació de pàgines web), pintura i electricitat i en tots els programes es donarà prioritat a persones amb dificultats d'inserció laboral o algun tipus de discapacitat.

  En total, s'impartiran 2.060 hores de formació les quals tindran un component teòric i un altre pràctic. Esta última part es desenvoluparà en els mateixos servicis de l'Ajuntament de Cullera.

  Per a poder optar a la selecció, que es farà a través del Servef, és necessari estar inscrit com a demandant d'ocupació i estar adherit al Programa de Garantia Juvenil del mateix Servef, insistixen des de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) de Cullera.

  I és que molts jóvens en atur no estan registrats en les oficines d'ocupació ni tampoc han sol·licitat en les mateixes formar part de l'esmentat programa de garantia, la qual cosa no poques vegades dificulta el fet de trobar candidats del municipi per a poder formar part de les diferents iniciatives de foment de l'ocupació que duu a terme el consistori, apunten estes mateixes fonts.

  2,3 milions

  L'inici d'esta nova iniciativa suposa que en estos moments la localitat destine 2,3 milions d'euros al foment de l'ocupació, una situació que contrasta amb els 0 euros que destinava en acabar l'anterior mandat municipal.

  L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha destacat «l'impuls» donat pel nou executiu municipal a les polítiques actives d'ocupació «gràcies a la reactivació de l'ADL», factor que «ens ha permés passar del res» a una altra situació en la qual «amb els escassos recursos propis dels quals disposem i la recerca de finançament extern, desenvolupem una de les polítiques de foment de l'ocupació més ambicioses que mai ha tingut este ajuntament».

  La Borsa d'Ocupació Social, l'Avalem Joves i el Taller d'Ocupació Jardins de Cullera, juntament amb altres accions de contractació —treball agrari o Medi ambient— suposen la major oferta d'ocupació pública impulsada pel municipi. Açò s'ha vist reflectit en part en la disminució de les xifres de l'atur registrat, que des de gener de 2014 fins a gener de 2018 ha descendit en 639 persones en la localitat.

  Pujar